fbpx

Kia Futuron: vesoljska ladja za na cesto

Ko pomislite na avtomobile, ki bi bili lahko domači tudi v vesolju, verjetno ne pomislite na Kio. A se bo to s konceptom Futuron gotovo spremenilo.

Že samo ime Futuron nam lahko pove, da gre za vizijo električne in avtonomne vožnje Kiinih oblikovalcev. Kia je za inspiracijo pri Futuronu služil kar NLP, kar se zelo opazi.

Kia Futuron
Kia Futuron

Notranjost koncepta je izjemno prostorna in namenjena bolj “bivanju” kot vožnji, kar je v konceptih danes že precej standardno. Na fotografijah boste zasledili tudi veliko steklenih površin, ki seveda pomenijo veliko naravne svetlobe. Steklena streha diamantne oblike s 360-stopinjskim pogledom namreč še najbolj spominja na NLP. Med drugim vključuje tudi senzorje LIDAR (zaznavanje in merjenje svetlobe), ki omogočajo avtonomne vozne lastnosti četrte stopnje, torej prostoročno vožnjo in vožnjo brez gledanja na cesto v nadzorovanih okoliščinah.

Kia Futuron
Kia Futuron

Futuron naj bi bil športni avtomobil, ki sedi na platformi SUV-ja. Čeprav se Kia ne spušča v podrobnosti in specifikacije, pa smo vendar lahko izvedeli, da je konceptni avtomobil dolg okoli 4,8 metrov in visok le 1,5 metra. Futuron je, več kot očitno, okno v Kiino električno prihodnost.

Kia Futuron
Kia Futuron

Dodatne Informacije

Več informacij:
kia.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!