Kindle Voyage – bralnik e-knjig, ki vrača izginjajoči občutek lista papirja

Vsake toliko časa se moramo malce ločiti od pametnega telefona oz. tablice, kajti tudi dobra knjiga se lepo poda v dlani. To pa še ne pomeni, da smo se znebili zaslona. Ja, tudi bralna kultura se spreminja. Bralniki e-knjig so postali stalnica, predvsem zahvaljujoč Amazonu, ki s Kindlom Voyage obrača nov ''e-list'', debel vsega 7,6 milimetra.

Osnovne Informacije
Znamka

Amazon

Model

Kindle Voyage

Cena

150€

Trgovina

Amazon

Potem ko so svoje povedali velikani na področju pametnih telefonov in tablic, si je svoj košček pozornosti izboril tudi Amazon in predstavil osveženo serijo tablic in bralnikov e-knjig. Na področju slednjih v njegovi ”knjižnici” ostaja Kindle Paperwhite, ki pa je dobil superiornega naslednika, model Kindle Voyage. Kindle se je že pred njim znebil fizičnih gumbov in jih nadomestil z zaslonom na dotik, najnovejši različici pa je dodal zanimivo novost. Robova bralnika namreč nista občutljiva le na dotik, pač pa tudi pritisk in močnejši stisk Voyage razume kot ukaz za menjavo strani (z ali brez vibriranja).

Kindle Voyage je najdražji a tudi najbolj izpopolnjen Amazonov bralnik e-knjig.
Kindle Voyage je najdražji a tudi najbolj izpopolnjen Amazonov bralnik e-knjig.

Prihaja z izpopolnjenim visokoločljivostnim zaslonom e-ink z gostoto pik 300 ppi, s čimer je ujel konkurenčne tablične naprave, zaradi katerega so črke ostre, da se ob njih urežete. Nadgradnja je prišla tudi na področju osvetlitve, ki ukinja statično nastavitev svetilnosti, saj ima vgrajeno postopno privajanje svetlobi tako kot naše oči.

PREBERITE ŠE: Oyster APP: največja osebna potujoča knjižnica z več kot 500 tisoč naslovi

Kljub digitalizaciji pa Kindle vrača občutek papirja. Površina ekrana je namreč hrapava, da se približa njegovi teksturi, s tem pa so izginili tudi odsevi, ki so bili slabost plastičnih prevlek zaslona, ki jih je Kindle uporabljal do sedaj. Voyage z WiFi povezljivostjo bo na voljo za cca. 150 evrov, z mobilno pa za cca. 220.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.amazon.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so novi emojiji 2021, so vam všeč?