Kiss Me Now, Meet Me Later: ali obstaja ljubezen na prvi poljub?

Ljubezen na prvi poljub

Da je ljubezen slepa, je stara modrost. Pa je res? Filmski ustvarjalec Jordan Oram iz Toronta se je odločil, da postavi to misel na preizkušnjo. K svojemu družbenemu eksperimentu ''Kiss Me Now, Meet Me Later'' je zato povabil osem neznancev, jim zavezal oči, dovolil, da med seboj najprej malce pokramljajo, nato pa jih šokiral z novico, da se morajo poljubiti. In kaj je pri tem odkril? Ali obstaja kaj takega, kot je ljubezen na prvi poljub?

Vsi vemo, kako pomemben je prvi poljub. In čeprav imamo takrat običajno zaprte oči, smo osebo na drugi strani ustnic prej vsaj videli. Jordan Oram tega razkošja svojim testnim osebkom ni dal. Poljubiti so se namreč morali, ne da bi se prej videli. Kar je za človeka precej neudobno, glede na to, da je videz običajno tisti, ki prebije led. Pa obstaja kaj takega, kot je ljubezen na prvi poljub?

PREBERITE ŠE: 10 različnih stilov poljubljanja ali poljubi, ki jih ženske ne marajo

Bi šli na poljub na slepo?
Bi šli na poljub na slepo?

Po družbenem eksperimentu ”Kiss Me Now, Meet Me Later” bi rekli, da je odgovor ‘da’, kajti med številnimi pari v Oramovem studiu so preskočile iskrice. Lahko iz ”poljuba na srečo” nastane kemija? Kaj pa ti, bi se poljubil/-a z neznancem? Pa ne mislimo s kom, ki si jo/ga srečal/-a v lokalu sredi plesišča in pritisnil/-a svoje ustnice ob njene/njegove, še preden sta se sploh predstavila.
https://vimeo.com/89698416

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!