Kissenger: poljubljanje na daljavo še nikoli ni bilo tako resnično

Kissenger

Na razmerje na daljavo je obsojenih veliko parov. Tovrstna zveza ni lahka, a z napravo Kissenger bo postala nekoliko lažja. Do zdaj je bilo pošiljanje poljubov mišljeno zgolj kot prispodoba, Kissenger – ''messenger'' za poljube – pa obljublja, da lahko simulira vaš poljub na drugi tovrstni napravi, ki poljublja ljubljeno osebo namesto vas.

Kissenger je dodatek za pametni telefon s silikonsko blazinico, ki poskrbi, da lahko poljub fizično pošljete nekomu na drugem koncu sveta oz. linije. Ime je izpeljanka besed ”kiss” (poljub) in ”messenger”. Naprava ima silikonske ustnice s senzorji, ki zaznajo gibanje ustnic in pritisk, prav tako lahko te ustnice simulirajo gibe, ki jih pošlje druga naprava.

Naprava Kissenger.
Naprava Kissenger

Svoje ustnice prislonite k napravi, jo poljubite, kot bi poljubili resnično osebo, drugi Kissenger pa ta poljub za dotično osebo poustvari. Ob videoklicu se vse skupaj zdi preklemano resnično.

PREBERITE ŠE: Kaj tvoj način poljubljanja pove o tebi in o tvojem razmerju?

Bizaren izum? Sodbo prepuščamo vam. Morda vam bo lažje, če k temu dodamo, da ga je avtorica Emma Yann Zhang predstavili na sejmu Love and Sex with Robots, ki je potekal v Londonu.

Silikonske ustnice so zmožne prepoznati in poustvariti poljub.
Silikonske ustnice so zmožne prepoznati in poustvariti poljub.

Zhangova upa, da bo robot nekoč prestal Turingov test, to je preizkus zmožnosti stroja izkazovati inteligentno vedenje, ki je ekvivalentno oziroma nerazločljivo od človeškega, kar v tem primeru pomeni, da simuliranega poljuba ne bo moč ločiti od pravega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!