Kit Bike – zložljivo kolo, ki ga lahko pospravite v torbo

Zadnjič posodobljeno: :

Zložljivo kolo, ki se pospravi v okroglo torbo, je koncept indijskega podjetja Lucid Design, ki bi ga znal sestaviti oziroma razstaviti še tak teleban. Ker ko kolo enkrat postane prtljaga, postane težava. A s Kitom je to stvar preteklosti, saj z razkosanjem na 21 delov postane lahko prenosljiv in prijazen tudi za potovanja z letalom.

Konvencionalna kolesa so precej nepriročna- razen seveda takrat ko jih vozimo. A ne Kit Bike. Gre za kolo, ki je priročno tudi takrat, ko se vlogi zamenjata – ko torej kolo ne prevaža, nas ampak mi njega. Ko kolo ni edini vir prevoza, a je za transport klasičnega enostavno preveč ovir in dodatnih stroškov. Predvsem ko letimo, tudi potovanja z vlakom pa še niso vsa kolesom prijazna in ko prestopamo se zna hitro zaplesti. Takrat Kit Bike pride še kako prav, saj teh težav ni.

Težavnost sestavljanja je na ravni sestavljanja Duplo kock.
Težavnost sestavljanja je na ravni sestavljanja Duplo kock.

Votel aluminijast okvir skupaj držijo ‘klopotčasti’ vijaki zato je sestavljanje enostavno in hitro kot kuhanje jajca. Jekleni obroči so na minimalistično beli romboidni okvir pritrjeni le z ene strani in jih lahko odmontiramo ne da bi potrebovali stojalo ali dodaten par rok. Za razliko od večine drugih zložljivih koles, ki so kompleksno zasnovana, je Lucidov Kit luciden in izčiščenega designa.

»Kaj ti bo torba če imaš kolo?" Ja le kaj? Kolo bo postal lahko prenosljiva prtljaga.
»Kaj ti bo torba če imaš kolo?” Ja le kaj? Kolo bo postal lahko prenosljiva prtljaga.

Malce hipsterskega duha pixiju vdahnejo usnjeni sedež in ročki iz plute ter seveda retro usnjena torba, ki skriva dva predelka za vsak obroč na svoji strani in centralnega, kamor se poskrijejo preostali deli.

PREBERITE ŠE: Skylock, inteligentna ključavnica, ki skrbi za varnost kolesa

Kit je okitan s prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot a zaenkrat ostaja zgolj koncept.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako pravilno očistiti kolo? Enostavni triki in osnove čiščenja kolesa!