fbpx

Kje je najcenejše pivo na svetu?

“Kaj bi dal/-a za enega mrzlega!” lahko v poletnih mesecih zelo pogosto slišimo. Težava nastane, ko se takrat nahajamo v kakšnem mondenem obmorskem mestu ali kakšni svetovni prestolnici, kjer cene zgornje meje ne poznajo. Takrat “enega mrzlega” srebamo tudi eno uro, če je treba. Angleška menjalnica Travelex, ki je za enoto vzela 0,5 litra, je objavila seznam držav, kjer nudijo najcenejše pivo, in Evropejci, veselimo se!

Najcenejša med vsemi je Bolgarija, kjer veliko pivo stane 1,05 evra. Sledita ji Češka z 1,14 evra in Madžarska z nekaj centi dražjim pivom.

Najcenejše pivo boste našli v Bolgariji.
Najcenejše pivo boste našli v Bolgariji.

Na četrtem mestu je Mehika, kjer boste za veliko pivo odšteli 1,24 evra, potem pa se spet selimo v Evropo, natančneje na Portugalsko, kjer jo pijejo za 1,46 evra. Tajska ponuja ‘velikega’ za 1,57 evra, JAR pa za 10 centov več. Poljska ima praktično enako ceno kot JAR, na devetem in desetem mestu pa sta se znašli Jamajka in Barbados z 1,74 evra oz. 1,79 evra.

Tako, cene so tu, zdaj si morate izračunati samo še potne stroške.

Dodatne Informacije

Več infromacij:
travelex.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.