Kje v Ljubljani je najboljši sladoled? (2020)

Kje v Ljubljani boste v 2020 našli najboljši sladoled? Pred vami je nekaj izvrstnih sladolednic, kjer se boste lahko sladkali in se osvežili v vročih dneh!

Si lahko predstavljate poletje brez sladoleda? Tudi mi ne! 🙂 Zato smo za vas izbrali nekaj najboljših sladolednic v Ljubljani, kjer vas čaka najboljši sladoled. Več v nadaljevanju.

Gelateria Romantika

Gelateria Romantika (Foto: FB Gelateria Romantika)
Gelateria Romantika (Foto: FB Gelateria Romantika)

V butični gelateriji vsak dan ponujajo izbor vrhunskih svežih, izključno naravnih ter po tradicionalnih recepturah italijanskih mojstrov ročno izdelanih kremastih gelatov, osvežilnih sorbettov, vitaminskih bomb juicettov ter ledenih siciljanskih granit. Njihovi sladoledi v duhu večstoletne gelatierske tradicije (ali pa prav zaradi nje) ne vsebujejo dodanih arom, barvil in konzervansov ter sadnih, mlečnih in ostalih predpripravljenih baz. Radi eksperimentirajo, razvijajo in čarajo: ne ustavljajo se le pri klasičnih okusih, temveč pogumno – za drzne in predane gurmane – izumljajo vedno nove, presenetljive in nenavadne kombinacije (sladoled iz svežih limon in svežega žajblja, čokoladni sladoled z rožmarinom, jogurtov z ingverjevo marmelado, okus pehtran in skuta, sourdough sladoled …).

Gelateria Romantika
Dvorni trg 1
Ljubljana
Odpiralni čas (od aprila do septembra): od ponedeljka do četrtka od 10.00 do 23.00, v petek in soboto od 10.00 do 00.00, v nedeljo od 10.00 do 21.00. Za delovni čas v drugih mesecih preverite uradno spletno stran.

gelateria-romantika.si

VIGÒ Ice Cream

VIGÒ Ice Cream (Foto: FB VIGÒ Ice Cream Ljubljana)
VIGÒ Ice Cream (Foto: FB VIGÒ Ice Cream Ljubljana)

V sladoledarni v središču Ljubljane vam ponujajo pravi italijanski gelato, ki ga njihovi mojstri pripravljajo vsak dan pred vašimi očmi po dolgoletni italijanski metodi. Sladoledno ponudbo bogati odlična italijanska kava (kot je npr. Amaretto Disaronnom z mandljevim sladoledom, tekočo smetano in mandljevimi lističi), izbor slovenskih in tujih vin ter vsak dan sveže pripravljeni sendviči po italijanskih receptih. Prav tako se lahko posladkate s temno ali belo vročo čokolado iz pipe. Pri njih jo uporabljajo kot preliv za sladolede, kot dodatek posebnim kavicam in sladicam, lahko pa si jo tudi privoščite kar samo. Okusi sladoleda so seveda božanski, naj omenimo samo cheesecake z borovnico, pa okus Vigò (sveži maskarpone, čokolada, lešniki, Nutella) in pa Amorino (ribez in bela čokolada).

VIGÒ Ice Cream
Stritarjeva ulica 4
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do nedelje od 09.30 do 22.00

vigo-icecream.com

Čokoladni atelje Dobnik

Čokoladni atelje Dobnik (Foto: FB Čokoladni atelje Dobnik)
Čokoladni atelje Dobnik (Foto: FB Čokoladni atelje Dobnik)

Čokoladno ponudbo Čokoladnega ateljeja Dobnik v poletnih dneh dopolnjujejo naravni sladoledi, ki jih pripravljajo tako, kot počnejo tudi italijanski mojstri. K tradicionalni pripravi so se v ateljeju zavezali tudi s članstvom v prestižnem italijanskem združenju najboljših sladoledarjev Artisti del Gelato. Čeprav imajo v rokavu približno petdeset sladolednih receptov, ponudbo v vitrini prilagajajo sezoni. Tukaj se lahko posladkate s sadnimi sladoledi, kot so meta in gozdni sadeži, mango, malina, pravi grški jogurt z gozdnimi sadeži ali medom, seveda pa ne manjka čokoladni sladoled s pomarančo, ki je narejen iz belgijske čokolade, s katero se je pravzaprav začela pisati zgodba ateljeja Dobnik.

Čokoladni atelje Dobnik 
Cankarjevo nabrežje 19
Ljubljana
Odpiralni čas: V ponedeljek zaprto, od torka do četrtka od 12.00 do 20.00, v petek od 12.00 do 23.00, v soboto od 10.00 do 23.00, v nedeljo od 10.00 do 19.00.

cokoladniatelje.si

Cacao

Cacao (Foto: FB Cacao)
Cacao (Foto: FB Cacao)

V Cacau vas čaka večkrat nagrajeni sladoled iz visokokakovostnih sestavin, pripravljen na način, da zadovolji še najzahtevnejše sladokusce. Vedno znova stremijo k temu, da pri izdelavi sladoleda izberejo le najboljše sestavine s poreklom, kot so vanilja z Madagaskarja, lešnik iz Piemonta, pistacija s Sicilije in čokolada iz Santa Dominga. Z okusi sledijo svetovnim trendom in ustvarjajo nove. V toplejših poletnih mesecih tako vitrino krasi več kot štirideset okusov sladoleda.

Cacao
Petkovškovo nabrežje 3
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 22.00, v petek in soboto od 08.00 do 23.00, v nedeljo od 08.00 do 22.00.

Letališka cesta 11
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 22.00, v petek in soboto od 08.00 do 23.00, v nedeljo od 08.00 do 22.00.

Kavarna Evropa
Gosposvetska cesta 2
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 07.00 do 20.00, v soboto od 07.00 do 15.00, v nedeljo zaprto.

cacao.si

Čokoladnica Rustika

Rustika (Foto: FB Čokoladnica Rustika)
Rustika (Foto: FB Čokoladnica Rustika)

Trud, znanje in predanost so tiste lastnosti, ki odlikujejo ekipo Rustike tudi pri ustvarjanju slastnih hladnih užitkov. Vrhunska kakovost je rezultat strogega izbora prvovrstnih sestavin, prednost dajejo tistim slovenskega porekla. Sladoled Rustika je narejen “iz nule”, to pomeni, da pri izdelavi uporabljajo le osnovne sestavine brez že pripravljenih industrijskih polizdelkov. Zato njihov sladoled vsebuje manj sladkorja in manj maščob, kljub temu pa je polnega okusa. Ne uporabljajo transmaščob in mu ne dodajajo umetnih barvil ali arom. Tak sladoled, pripravljen vsak dan svež, je lahko izvirna dopolnitev uravnotežene in raznovrstne zdrave prehrane. V ponudbi so tako naravni sladoled s cimetom, naravni sladoled s praženimi lešniki, naravni sladoled s sadjem, naravni sladoled z bourbonsko vaniljo, itd.

Hiša čokolade Rustika
Trubarjeva 44
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 09.00 do 21.00, v soboto od 08.00 do 21.00, v nedeljo od 09.00 do 15.00.

rustika.si

Domača peka

Tukaj boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji točenega sladoleda! V Domači peki namreč vsak dan pripravijo svež točen sladoled iz naravnih sestavin po domači recepturi. Vaniljev, čokoladni ali oba združena v priljubljeno kombinacijo, morda borovničev? Slasten in kremast. Pojeden z žličko iz skodelice ali polizan iz hrustljavega korneta po poti. Če torej prisegate na sladoled in retro, potem Domače peke nikar ne spreglejte!

Domača peka
Igriška ulica
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 08.00 do 19.00, v soboto od 08.00 do 13.00, v nedeljo zaprto.

domacapeka.si

Fétiche

Fétiche (Foto: FB Fétiche Bar)
Fétiche (Foto: FB Fétiche Bar)

Francoska slaščičarna Fétiche Patisserie nas v poletnih mesecih še posebej razveseljuje s pestro izbiro sladoledov, ki jih po lastnih recepturah pripravljajo samo iz naravnih sestavin. Njihovi sadni sladoledi ne vsebujejo mlečnih izdelkov, temveč le sveže sadje ali 100-odstotne sadne pireje, ki jih uporabljajo predvsem za eksotične okuse, kot je na primer mango. Sladoledi, narejeni na mlečni osnovi, vsebujejo polnomastno mleko in ekološko predelano smetano iz bohinjskih hribov. V sladoledih z oreški uporabljajo le najbolj priznane, kot sta na primer pistacija iz Sicilije in lešnik iz Piemonta, in jim dodajajo prave rumenjake. Pravi specialiteti sta sladoled z okusom 80% čokolade, narejen iz francoske čokolade Valrhona in brez kakava, ter sladoled z okusom prave tahitijske vanilje. Seveda ne smemo pozabiti na črni sezam, gorgonzolo z orehi in zeleni čaj.

Fétiche
Cankarjevo nabrežje 25
Ljubljana
Odpiralni čas: Vsak dan od 09.00 do 01.00.

fetiche.si

Grefino

Grefino (Foto: FB Grefino)
Grefino (Foto: FB Grefino)

“Včasih se mi zdi, da gre vse fino!” Pa ne le s sladoledom! Tudi z vročo čokolado ali slastnim vafljem oziroma vaflinom, kot ga dobite le pri Grefinu. Sladoledni bar Grefino ulici vas gotovo ne bo razočaral. S svojo pestro ponudbo sladoledov, predvsem pa več kot 70 različnih vrst dodatkov v obliki posipov, prelivov, sadja … bo prav vsak vaš sladoled “za pojest dober!” Izbirate lahko še med ostalimi sladkimi pregrehami v obliki raznih vafljev ali sladolednih tort, ki jih za vas sestavijo po predhodnem naročilu – iz sladoleda in dodatkov po vašem okusu.

Grefino
Cankarjeva cesta 1
Ljubljana
Odpiralni čas: Vsak dan od 10.00 do 20.00.

nama.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Okus po domu se prične pri Krnčanovih doma