그리시니(Grissini)는 전통적으로 이탈리아 요리에서 간식으로 제공되는 바삭하고 얇은 효모 반죽 막대입니다. 종종 소스, 치즈 또는 프로슈토와 함께 제공됩니다.
Grisini so odličen prigrizek ali pa se uporabljajo kot dodatek k solatam, juham ali drugim jedem. Prav tako so precej enostavni za pripravo doma, kar povečuje njihovo priljubljenost med ljubitelji kuhinje.
Palčke grisini morajo biti dovolj tanke, da se dobro spečejo. Če boste delali po receptu, lahko pripravite odlične grisine.
Hrustljavi grisini
재료
- 150 g bele pšenične moke
- 50 g polnozrnate moke
- 50 g pšeničnega zdroba
- 20 g sončničnih semen
- 20 g mletega lanenega semena
- 15 g sezamovih semen
- 1 žlica bučnih semen
- 5 g suhega kvasa
- 3/4 čajne žličke soli
- 설탕 1티스푼
- 올리브 오일 50ml
- približno 100 ml tople vode
- olje in voda, za premaz
- malo morske ali himalajske soli za posip
지침
- V suhi ponvi popražite sezamova semena, nato še sončnična in bučna. Jih zmeljete.
- Presejete polnozrnato in belo moko. Dodate zdrob, pražena semena, lanena semena in sol ter premešate.
- Vmešate sladkor in kvas, nato 100 ml vode in olje, začnete mešati z žlico, nato pa z rokami zgnetete testo. Po potrebi dodate še malo vode ali moke.
- Testo pokrijete s krpo in pustite na toplem približno pol ure.
- Razdelite ga na 20 enako težkih kroglic. Vsako oblikujte v približno 20 cm dolgo palčko, torej toliko, kot je širok pladenj, v katerem jih boste pekli.
- Na pekač položite peki papir in po njem razporedite pripravljene grisine. Premažete jih z mešanico vode in olja, rahlo posolite in postavite v pečico, ogreto na 160 °C. Pečete 20-25 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
- Običajno so na koncih nekoliko temnejši. Shranite jih v posodo s pokrovom.