아스파라거스를 곁들인 가벼운 오믈렛은 가볍고 포만감이 느껴지며 맛있는 식사이기 때문에 최고의 봄 별미입니다.
Šparglji spadajo med prve sveže spomladanske vrtnine in vsebujejo veliko mineralov in vitaminov, nimajo veliko kalorij, že od nekdaj pa veljajo tudi za afrodiziak. Še posebej slastni so sveži, spomladanski. Pripravimo si rahlo omleto s šparglji in z njo presenetimo tudi svoje najdražje.
Recept – rahla omleta s šparglji:
재료(4인분):
- 계란 6개
- 400g svežih špargljev
- 버터
- 소금
- 후추
- peteršilj ali drobnjak
프로세스:
Šparglje narežemo na manjše kolobarje. V ponvi stopimo nekaj masla in nato vanjo stresemo šparglje. Te posolimo, premešamo in dušimo, dokler se malenkost ne zmehčajo. Medtem v posodi razžvrkljamo jajca, sol, poper in peteršilj oziroma drobnjak. Mešanico prilijemo k špargljem, pokrijemo s pokrovko in pečemo, dokler jajca ne zakrknejo v omleto. Zapečeno omleto s šparglji posujemo s svežimi zelišči, prepognemo in postrežemo.