부활절이 다가오고 있습니다. 이미 초콜릿 달걀과 토끼를 비축해 두셨고(아마도 이미 비웠을 것입니다), 달걀을 구입해야 하며 축하 행사가 시작될 수 있습니다. 아참, 올해 집에서 만들 계란염료 재료를 한 가지 더 깜빡하셨죠? 계란을 염색하는 자연적인 과정에 대해 전혀 모르신다면 집에서 계란에 천연 염료를 만드는 방법에 대한 답을 찾아보세요. 인내와 의지, 당신의 피르치가 이 땅에서 가장 아름다워질 것입니다.
모든 사람 년도, ko se približujejo velikonočni prazniki, ljudje po svetu barvajo jajca v različne barve. In ste se kdaj vprašali, od kod izvira ta 전통?
Obstaja namreč veliko teorij 영형 barvanju pirhov. V zahodnem svetu se je uveljavila teorija, 예 달걀 상징하다 ponovno 출생 그리고 삶 po koncu 겨울. Obstaja tudi teorija, 저것 Jezusova mati na dan njegovega križanja prinesla košaro z jajci, ki so se obarvala v rdečo barvo kot simbol njegove krvi. Znana je tudi zgodba o angleškem kralju Edvardu I에 있는 13. stoletju za velikonočne praznike vedno naročil, naj se pobarva 450 pirhov, ki so jih razdelili kot 선물 med ostala kraljevska gospodinjstva.
Teorij o pirhih je še nešteto, vi pa izberite tisto, v katero želite verjeti. In zdaj, ko smo 찾아 냈다, zakaj (verjetno) praznujemo veliko noč, je čas, da ugotovimo tudi, kako naravno pobarvati pirhe 또는 kako doma narediti naravna barvila za jajca, ki bodo poskrbela, da vam uspe ustvariti nežno obarvane pirhe 그리고 stoodstotno naravno pripravljeno jed.
Kdaj barvati jajca – med ali po kuhanju?
Obstajata dva načina, kako barvati jajca – vroč 그리고 추운.
1. ~에 vročem načinu barvanja gre za to, da jajca kuhate v vodi z naravnimi sestavinami za barvanje. Ko voda zavre, so pripravljena. Vroč 방법 barvanja pirhov je hitrejši.
2. Lahko pa se lotite tudi hladnega načina baravnja, pri katerem najprej skuhate jajca in jih postavite v hladilnik 또는 hranite na sobni temperaturi. V 컨테이너 nalijte vodo (glede na količino jajc, ki jih naenkrat barvate) in jo pustite, da zavre. V vrelo vodo dodate naravne sestavine za barvanje in počakajte, da obarvajo vodo. Zmanjšajte moč kuhalne plošče, pokrijte 컨테이너 그리고 pustite vodo vreti še 15 minut.
Naravno barvilo je pripravljeno, ko je voda obarvana močneje, kot si želite, da so pirhi. To pa zato, ker želite, da se bo dobro prijela barva. V obarvano 물 dodajte nekaj žlic kisa (glede na količino vode). Jajca pomočite v barvo za 30 minut. Ko dosežejo želeno barvo, jih hranite v hladilniku.
~에 vročem načinu barvanja gre za to, da 열 ‘nasiti’ jajčno lupino, zato se ta tudi intenzivnejše obarvajo. Pri metodi hladnega barvanja se barva ne porazdeli enakomeno, a zato ustvarite pastelno obarvana jajca. Kateri način priprave prihov je boljši, presodite glede na to, kako želite, da je videti končni izdelek.
In katera naravna barvila za jajca lahko uporabite?
빨간색: čebulni olupki, sok vloženih češenj
MODRA: rdeče zelje, borovnice, grozdni sok
BEŽ: kava, črni čaj
ORANŽNA: čebula, korenje
RUMENA: kurkuma, paprika in čili v prahu
녹색: peteršilj, špinača, olupki jabolk
VIJOLIČASTA: 적포도주
ROZA: 비트 루트