fbpx

Kodak Ektra: fotoaparat iz leta 1941 je postal pametni telefon

Pametni telefon Kodak Ektra

Kodak je predstavil svoj drugi pametni telefon Kodak Ektra, ki ga je navdihnil njihov istoimenski fotoaparat iz leta 1941. Izdelovalo ga bo britansko podjetje Bullitt, njegova aduta pa bosta predvsem preprosta uporaba in kakovosten fotoaparat. Konkurenca je huda, kajti tudi Samsung, Apple in zdaj še Google so predstavili telefone, ki imajo izjemne fotografske sposobnosti. Se bo 'fotocentrični' Kodak Ektra lahko kosal z njimi? Pa preverimo.

Kodak ima bogato zgodovino, a v digitalni dobi znamka nima več prejšnje pomembnosti. Potem ko je leta 2013 razglasila bankrot, zdaj eksperimentira s pametnimi telefoni, ki so v veliki meri krivi za njeno klavrno stanje. Prvi poskus je bil pametni telefon IM5, zdaj pa srečo poskuša z modelom Kodak Ektra. Če vam je ime znano, vas spomin ne vara.

Fotoaparat Kodak Ektra
Fotoaparat Kodak Ektra

Gre za ime, ki ga je nosil že fotoaparat iz leta 1941. Zato ni čudno, da je med njima velika podobnost, vsaj oblikovno gledano, saj si je pametni telefon Kodak Ektra dizajn sposodil pri tem predpotopnem fotoaparatu.

PREBERITE ŠE: Sharp Corner R – prvi pametni telefon z zaslonom brez okvirja


Kodak Ektra ima 5-palčni zaslon HD-ločljivosti (1920 x 1080 slikovnih točk), zadnji fotoaparat ločljivosti 21 milijonov slikovnih točk (senzor Sony IMX230, ima ga tudi Sony Xperia Z3+) z zaslonko f/2.0 in prednji fotoaparat ločljivosti 13 MP, procesor MediaTek Helio X20 (2,3 GHz), 3 GB sistemskega pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč razširiti na 128 GB.

Pametni telefon Kodak Ektra na prodajne police prihaja decembra.
Pametni telefon Kodak Ektra na prodajne police prihaja decembra.

Poganjal ga bo operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, za avtonomijo pa bo skrbela baterija z zmogljivostjo 3000 mAh, ki bo omogočala hitro polnjenje. Na voljo bo decembra 2016, zanj pa bo treba odšteti 499 evrov.

Galerija – pametni telefon Kodak Ektra:

Dodatne Informacije

Več informacij:
kodak.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!