Kolesarski zajtrk 2016 – brezplačna pogostitev za kolesarje sredi Ljubljane

Kolesarski zajtrk na Prešercu 2016
Zadnjič posodobljeno: :

Se vsak dan v službo, šolo ali na faks vozite s kolesom? Vsi tisti, ki to počnete tudi sredi zime, ste toplih skodelic čaja sredi zime v središču Ljubljane že vajeni, letos pa vas bo v juniju že drugič pričakal tudi zajtrk! Ker pomembno prispevate k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in čistejšemu zraku v Ljubljani, vas namreč Focus, društvo za sonaraven razvoj, vabi na kolesarski zajtrk, ozaveščevalsko akcijo, ki se bo odvijala 17. junija 2016 na Prešernovem trgu.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Prešernov trg, Ljubljana

Organizator

Focus

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Brezplačno

Vabljeni na Kolesarski zajtrk 2016. Kot dobro veste, ima kolesarjenje v mestu številne prednosti v primerjavi z avtomobilom. In morda danes res ni več brezplačnih kosil, zato pa je brezplačni zajtrk! Tega bo na v središču Ljubljane 17. junija 2016 delilo društvo za sonaraven razvoj Focus. Pogostitev vseh, ki s kolesarjenjem prispevate k bolj čistemu zraku v Ljubljani, bo potekala med 7.00 in 10.30 uro na Prešernovem trgu. Poskrbljeno pa ne bo le za želodčke. Če ima vaše kolo ”zdravstvene” težave, ga boste lahko dali na pregled serviserju, ki vam bo znal svetovati, oskrbel pa bo tudi nekatere manjše ”praske”.

Na kolo za zdravo telo in čistejši zrak.
Na kolo za zdravo telo in čistejši zrak.

V okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi si boste lahko na zajtrku izračunali tudi stroške svojega avtomobila, da se bo tehtnica še bolj nagnila na stran kolesa.

PREBERITE ŠE: Festival Harley Davidson HOG 2016: Portorož bodo preplavili Harleyji

Če se boste želeli malce spotiti, bo Kolesarski zajtrk 2016, podobno kot lanski, ponudil Smoothie Bike izziv, v katerem si boste moral sadni napitek privoziti z intenzivnim obračanjem pedal. Smuti bo izdelan iz sadja pridelanega po načelu pravične trgovine (s Fairtrade certifikatom), saj je zajtrk del kampanje Sadje naj bo pravično! (Make Fruit Fair!).

Si že obrisal prah s kolesa in avto pustil doma?
Si že obrisal prah s kolesa in avto pustil doma?

Z zajtrkom bo padel zastor nad pobudo Pripelji srečo v službo, ki ljudi spodbuja, da se v službo vozijo s kolesom, sklenil pa jo bo nagradni žreb.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pripravite se: v Ljubljano prihaja odbit trampolinski most