fbpx

Koncert: na Dunaj prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai

V našo bližino prihajajo 'vesoljski kavboji' Jamiroquai. Z glasbo, mešanico številnih slogov od funka, soula, R&B, jazza, disca, so večkrat zasedli najvišja mesta glasbenih lestvic. Na Dunaju jim bomo lahko prisluhnili 15. novembra, kamor prihajajo na krilih novega albuma Automaton.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Wiener Stadthalle - Halle D, Dunaj, Avstrija
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 46,70 €

Na svetovno glasbeno sceno so Jamiroquai vstopili na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Zakrivili so preporod glasbenega žanra acid jazz. V svoj glasbeni izraz so združili tako prvine jazza in popa, kot tudi rocka in elektronike. Njihova prva uspešnica When You Gonna Learn jim je zagotovila takojšnjo prepoznavnost na stari celini. Sledil je album, ki nosi naslov Emergency On Planet Earth, ki jim je slavo in priznanje prinesel v Avstraliji, na Novi Zelandiji, Japonskem … Temu je sledil drugi album z naslovom The Return Of Space Cowboy, ki je njihov primat v tem žanru zgolj potrdil. Šele s tretjim albumom, Travelling Without Moving, pa jim je uspelo nase opozoriti tudi Američane. Tako so postali svetovne zvezde in skupina, ki je zaznamovala glasbeno sceno devetdesetih. Glavni pevec Jay Kay, ki že vrsto let goji ljubezen do klobukov in unikatnih pokrival za glavo, je v vseh teh letih ostal zvest skupini, čeprav se je zasedba pogosto zamenjala.

PREBERITE ŠE: Koncert: na Dunaj se marca 2018 vračajo Kelly Family!


Uspeh skupine je vedno temeljil na svežem in inovativnem zvoku. Na začetku so fantje dajali posebno mesto tudi besedilom, ki so vsebovala visoko sporočilnost. V letih je ta malo usahnila zaradi komercializacije njihove glasbe.
Letos so izdali nov album, ki nosi ime Automaton, s katerim so ostali zvesti edinstvenemu, takoj prepoznavnem in 110-odstotnem ‘jamiroquaizmu’. Album bodo predstavili tudi na koncertu na Dunaju. Uspešnic, kot so When You Gonna Learn, Space Cowboy, Half The Man, Stillness in Time, Virtual Insanity, Cosmic Girl, Deeper Underground, v takšni ali drugačni glasbeni preobleki tudi ne bo manjkalo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
jamiroquai.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.