Na kulinarični plovbi po reki Ljubljanici se prepustite edinstvenim okusom izbranih jedi vrhunskih chefov Igorja Jagodica in Mojmirja Šiftarja. Igor Jagodic, chef leta 2019, ki vodi kuhinjo v Restavraciji Strelec na Ljubljanskem Gradu in Mojmir Šiftar, mladi talent 2019, ki vodi restavracijo Evergreen, sta za vas pripravila slasten menu, ki ga bodo spremljala prvovrstna slovenska vina in romantične melodije.
Večerja na ladjici vključuje 5-hodni menu Chefov Igorja Jagodica in Mojmirja Šiftarja ob spremljavi vin domačih vinarjev, pijačo dobrodošlice, kavo po lastnem izboru z Lolite, ene izmed najbolj priljubljenih ljubljanskih kavarn, dvourni panoramski izlet z ladjico Ljubljana in izvrstno živo glasbeno spremljavo.
Menu
Dimljeno maslo, pašteta piščančjih jeter, kruh
- Pozdravi iz kuhinje
Sladoled gosjih jeter, marmelada, ajda
Krompirjev ocvrtek, nadevan z kremo dimljene postrvi, čemaževa majoneza, vložen čemažev cvet, ikre postrvi - Rdeča postrv, ikre rdeče postrvi, lubenica, dashi lubenice, majoneza s koriandrom
- Opečena, marinirana govedina, vložen, ocvrt in surov topinambur ali papeževa repica, šalotka v staranem kisu, lešniki
- V maslu poširan romb, testenina z polento in mladim sirom, sok pečenega paradižnika z oljčnim oljem, paradižnik, olive, hrustljava ribja koža, pinjole
- Srnin hrbet, pire zelene, omaka malin in slanine lardo, vložene maline, malinina gorčica, slanina
- Krema s figovimi listi, fige, sladoled z figovimi listi, oljčno olje z limono, lešniki
Na poletno kulinarično plovbo po Ljubljanici vas bodo popeljali v četrtek, 25. julija in v sredo, 28. avgusta 2019. Začetek plovbe je ob 19:00 na privezu Špica Caffe , Gruberjevo nabrežje.
Kulinarično razvajanje na ladjici lahko podarite za obletnico poroke ali rojstni dan, se malce drugače udeležite poslovnega kosila ali pa le doživite Ljubljano z druge perspektive – z reke sedmerih imen, reke Ljubljanice.
Prijavite se lahko tukaj. Vljudno vabljeni!
Poglejte utrinke za prejšnjih kulinaričnih razvajanj:
Več informacij na:
kavalgroup.si