fbpx

Kultni filmi, kot nalašč za brezskrbne poletne večere

Vicky Cristina Barcelona

Ker obožujemo kultne filme in poletje, smo se odločili na kup zbrati najboljše poletne filme. Tukaj so kultni filmi, prežeti z lahkotno poletno tematiko, ki jih moramo to poletje videti vsaj enkrat…

Ob sproščenih poletnih večerih se prileže pošten filmski maraton v spremstvu okusnih prigrizkov in osvežilnih pijač. Da bo druženje še bolj prijetno in filmi navdihujoči za poletje, smo na kup zbrali nekaj poletnih filmov, kot nalašč za brezskrbne poletne večere.

Dazed and Confused


Sonce, zabava in nobenega učitelja na spregled. Poletje ima poseben pomen, če si star manj kot 18 let, saj predstavlja skoraj trimesečni oddih od vseh obveznosti. Dazed and Confused je ultimativen poletni film, ki govori o koncu šole, prikaže pa tudi vse subkulture iz 70-ih.

Wet Hot American Summer


Vsak, ki je bil kadarkoli v življenju v poletni koloniji oziroma kampu, razume, zakaj je Wet Hot American Summer poletna kalsika številka ena. Film, ki nasmeji do solz in postreže z najboljšo športno navdihnjeno modo iz 70-ih, je kot nalašč za vse nostalgike, pa tudi tiste, ki se v poletni kamp ne bi vrnili nikoli več…

Addams Family Values


Čeprav se zdi, da je pri Addamsovih vedno zima, je film Addams Family Values postavljen v poletni čas. In poleti tudi Wednesday (Christina Ricci) in Pugsley (Jimmy Workman) nista prikrajšana za poletne “užitke” v poletnem otroškem kampu.

Dirty Dancing


Dirty Dancing je enostavno filmska klasika, ki jo moramo pogledati vsako poletje, saj nas napolni z optimizmom, da je pred nami najlepše poletje našega življenja.

Vicky Cristina Barcelona


Poletje je čas, ko se pridne in urejene Američanke odpravijo na pot v Evropo in preizkusijo vse “eksotične” čare, ki jih ta mistična dežela ponuja. Malo zares, malo zahec, le kdaj, če ne poleti, bi lahko Vicky (Rebecca Hall) in Cristina (Scarlett Johansson) odšli na potep v Barcelono?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!