fbpx

Kurt Strand Design Florida: superjahta, ki jo poganjajo vodik, veter in sonce

Kurt Strand Design Florida, Foto: kurtstrand.com

Avtomobilski proizvajalci niso edini, ki se trudijo prispevati k čistejšim oblikam transporta. Ladjedelniška industrija prav nič ne zaostaja z inovacijami, več kot prepričljiv dokaz za to, pa lahko najdemo v obliki konceptne superjahte Kurt Strand Florida.

Konceptna superjahta Florida, ki so si jo zamislili pri Kurt Strand Design, je ena izmed najbolj naprednih in predvsem okolju prijaznih superjaht. Z inovativno tehnologijo so razvijalci zmanjšali porabo fosilnih goriv za kar 90%. Florida je 160 metrov dolga superjahta, ki se ponaša s tremi 80 metrov visokimi ″jadri″. V tem primeru ne gre za običajna jadra, saj so le ta prekrita s solarnimi celicami, ki črpajo sončno energijo, ki se nato hrani v bateriji pod palubo. V podpalubju najdemo tudi dve hidroelektrični turbini, ki poskrbita za dodaten vir energije in pogon.

Kurt Strand Design Florida, Foto: kurtstrand.com

V primerih, ko ni ne vetra in ne sonca, ja na voljo že omenjena baterija, k s kapaciteto 5 megavatov poskrbi za proizvodnjo vodika. Če pomislimo, da ima Florida, poleg omenjene napredne tehnologije, na voljo še velik bazen, floto različnih vodnih ″igrač″ in dvonadstropni bar, nam je kar hitro jasno, da gre za ekološko orientirano plovilo, ki mu ne manjka glamurja, ki ga pričakujemo na palubi superjahte.

Dodatne Informacije

kurtstrand.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!