fbpx

Legendarni Bultaco z zelenim električnim motorjem Bultaco Rapitan

Iz Španije ne prihajajo samo vrhunski motociklistični dirkači, pač pa znova tudi motocikli sami. Vrača se namreč legendarni proizvajalec Bultaco. Barcelonsko-madriški proizvajalec se je že takoj ob povratku, v stilu Marca Marqueza, odločil za precej drzne poteze. Ena izmed njih je zagotovo novi električni, a zato nič manj športno zabeljeni motocikel Rapitan, ki se po videzu spogleduje bolj s svojimi 'predniki', kot današnjo 'mladino'.

Rapitan je bojevnik. In čeprav se za dobrim konjem vedno praši, pa je ta robustnež dovolj ‘vsakdanji’, da ga videz ne bo poslal zgolj na prašna brezpotja. Njegov bit je zračno hlajeni agregat PowerCore MK1, ki v svoji konjušnici skriva 40 konjev (125 Nm navora). 189 kilogramski lepotec se torej lahko pohvali z več kot samo videzom. Še en dokaz je sila prikladen prtljažnik med voznikom in krmilom. A verjetno se konkurenca najbolj trese zaradi podatka, da njegova Li-Ionska baterija zdrži za kar 140 kilometrov mestne oz. 200 kilometrov mešane vožnje, čas polnjenja pa ni nič kaj pretirano daljši od polnjenja pametnega telefona.

Vsekakor izjemno zanimiva silhueta, ki ji sledijo odlični tehnični podatki električnega motorja.
Vsekakor izjemno zanimiva silhueta, ki ji sledijo odlični tehnični podatki električnega motorja.

Za poln ‘tank’ mora biti tako priključen med 3,5 in 5 ur, hitro polnjenje pa bo vzelo vsega tričetrt ure do uro.

Čeprav se njegova končna hitrost (t.j. 145 km/h) ne more kosati s tisto, ki jo premorejo konjički MotoGP dirkačev, pa je na trgu končno izdelek brez vseh emisij, 100% električen in povrhu še sila vzdržljiv. Sedaj torej čakamo le še končno ceno.

Dodatne Informacije

Več informacij:
http://www.bultaco.es/

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.