fbpx

Lenovo VIBE Shot – križanec med pametnim telefonom in fotoparatom

Lenovo VIBE Shot

Lenovo VIBE Shot je dokončno zabrisal mejo med digitalnim kompaktnim fotoparatom in pametnim telefonom, saj z njim dobite najboljše iz obeh svetov. Ko je fotoaparat, ne razočara s kamero z lečo iz šestih elementov, ki zajema prizore v ločljivosti 16 milijonov pik, ko je pametni telefon, pa ne z Qualcommovim procesorjem Snapdragon in zaslonom visoke ločljivosti.

Kadar je Lenovo VIBE Shot, ta križanec med pametnim telefonom in fotoaparatom, slednje, od njega dobimo kamero, ki zajema sliko ali video v razmerju 16:9, ki zna obračunati s slabšimi svetlobnimi pogoji, sploh, ker ima pomagača v tribarvni bliskavici in optičnem stabilizatorju slike. Svoje h kvaliteti pristavi tudi infrardeče ostrenje, za katerega je značilno, da se pri svojem delu enkrat bolj podviza kot klasično samodejno ostrenje na fotoaparatih.

Lenovo VIBE Shot je križanec med fotoaparatom in pametnim telefonom.
Lenovo VIBE Shot je križanec med fotoaparatom in pametnim telefonom.

Za ”piko na 16 milijonih pik ločljivosti” poskrbi ”Selfie camera”, ki se nehaja na čelni strani telefona in z ločljivostjo 8 milijonov pik služi samoportretiranju. Češnja na vrh torte pa je aplikacija SNAPit Camera, ki nudi celo paleto svežih načinov fotografiranja, doda pa tudi nekatere profesionalne funkcije.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Lenovo VIBE X2 Pro in bliskavica Selfie Flash

Ko je VIBE Shot pametni telefon, govorimo o 5-palčnem zaslonu Full HD in procesorju Qualcomm Snapdragon, na katerem sedi OS Android 5.0 Lollipop. Saj smo dejali, najboljše iz obeh svetov. Ko stopimo v shrambo za podatke, glasbo, fotografije in videe, nas pričaka 32 GB prostora, če si omislimo prizidek v obliki pomnilniške kartice microSD, pa je lahko kvadratura tudi za 128 GB večja. Dve reži si je na aluminijastem ohišju bele, rdeče ali sive barve izborila kartica SIM, vanj pa se je naselil tudi modem LTE, ki ima čez hiter prenos podatkov.

Lenovo VIBE Shot pride v treh barvah.
Lenovo VIBE Shot pride v treh barvah.

Sicer pa se glede videza ne moremo odločiti ali je prej telefon ali fotoaparat?

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.lenovo.com/si/sl/

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.