fbpx

Lenovo Yoga Book – najtanjši in najlažji računalnik 2 v 1 na svetu

Lenovo Yoga Book

Lenovo Yoga Book ni ne prenosnik ne tablica, je nekaj vmes, nekaj, kar še nima imena. Je tudi najtanjši in najlažji računalnik 2 v 1 na svetu. Tehta namreč le 690 gramov in v debelino meri pičlih 4,05 milimetra. Nima fizične tipkovnice, pač pa tipkovnico 'na poziv'. Na voljo je z operacijskim sistemom Windows 10 ali Android.

Lenovo Yoga Book je najtanjši in najlažji računalnik 2 v 1 na svetu. Združuje 10,1-palčni  zaslon IPS ločljivosti Full HD in grafično tablico Create Pad. Je brez fizične tipkovnice in z vrtljivim zaslonom. Izdelan je iz aluminija, prepoznavni prožni tečaji po vzoru paščka na ročni uri, ki omogočajo štiri vsestranske načine uporabe (gledanje, tipkanje, brskanje in ustvarjanje), pa so iz vrhunske litine.

Računalnik 2 v 1 Yoga Book je Lenovo razvijal tri leta.
Računalnik 2 v 1 Yoga Book je Lenovo razvijal tri leta.

Poganja ga Intelov procesor Atom x5, ki mu statirajo 4 GB sistemskega polnilnika. Ima 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga lahko s spominsko kartico microSD razširimo na 128 GB, ter zadnjo kamero z 8 MP (samodejna izostritev) in sprednjo z 2 MP (fiksna izostritev).

PREBERITE ŠE: Motorola Moto Z – modularni pametni telefon, ki to ni


Fizično tipkovnico so pri Lenovu zamenjali za tipkovnico Halo. Gre za digitalno tipkovnico, ki se pojavi takrat, ko jo potrebujete. Izriše se na podlagi za ustvarjanje Create Pad. Narejena je za generacijo, ki je vajena zaslona na dotik, s haptičnimi (čutnimi) povratnimi informacijami, samodejnimi popravki in samodokončanjem. Svoje vrline na podlagi Create Pada pokaže tudi (digitalno) pisalo Real Pen, ki je z 2048 stopnjami občutljivosti na pritisk izdelan tako, da lahko zazna vse, ne le 50 odtenkov pritiska. Create Pad lahko postane tudi pisalna podloga, po kateri pišete ali rišete s črnilom (digitalno jedro pri pisalu zamenjamo s pravim črnilom) ter tako svoje zapiske, skice in risbe prelijete v digitalno obliko. Zavoljo tehnologije Wacom EMR (elektromagnetna resonanca) vam ni treba nikoli polniti pisala. Za avtonomijo Yoga Booka skrbi baterija z zmogljivostjo 8500 mAh, ki zagotavlja 15-urno življenjsko dobo na polnjenje.

Računalnik kot ga še ni bilo.
Računalnik, kot ga še ni bilo.

Izbirate lahko med operacijskim sistemom Windows 10 (Home ali Pro) in Androd 6.0 Marshmallow (tega bo spomladi moč nadgraditi na različico 7.0 Nougat), ki s prilagojenim uporabniškim vmesnikom Book omogoča še večjo produktivnost. Za Lenovo Yoga Book kot Androida bo treba onkraj luže odšteti 550 ameriški dolarjev, za  različico Windows pa 50 evrov več. Cena za evropski trg še ni znana, bo pa naprava na voljo že v  oktobru.

Galerij – Lenovo Yoga Book:

Dodatne Informacije

Več informacij:
shop.lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!