fbpx

Lepotni trend: senčenje obraza je out, trend je osvetljevanje obraza #contouring #strobing

Ni potrebno posebej poudarjati – senčenje obraza ali "contouring", kot ga poznamo danes, kljub svoji funkciji zožanja obraza in poudarjanja ličnic, ni za vsakogar. Na srečo je tukaj nov trend – "strobing" ali osvetljevanje obraza, ki je veliko bolj naraven način oblikovanja obraza. Pri make-up tehniki "strobing" tako na na mesta, kamor naravno pade največ svetlobe, nanesemo osvetljevalec.

Kaj je torej bistvo “strobinga” ali osvetljevanja obraza?

Namesto dodajanja “bronzerja” ter dodatnega zabrisovanja linij, lahko obliko obraza opredelimo s pomočjo svetlobe – in to le svetlobe same. Ta tehnika make-upa nam omogoči, da pozornost s pomočjo kozmetičnih produktov preusmerimo na naravni sijaj – na visoke točke obraza, ki jih boža naravna svetloba.
Čeprav morda zgleda lažje, kot senčenje obraza ali “contouring”, naj nas to ne zavede. Pogoj je namreč zdrava ter naravno sijoča koža, ki pa zahteva strog negovalni režim (čiščenje in vlaženje) ter prehrano z antioksidanti. Prav tako pa je potrebna maska za sijočo kožo, ki jo nanesemo dvakrat na teden.

PREBERITE ŠE: Lepe roke, lepi nohti – ogledalo človeka

Nov lepotni trend v make-upu je "strobing" ali osvetljevanje obraza.
Nov lepotni trend v make-upu je “strobing” ali osvetljevanje obraza.

Kako torej opraviti “strobing”, osvetljevanje obraza?

Za moker sijaj skupaj zmešajmo naš izdelek za nego kože in ličila – če bomo torej uporabile korektor, dodajmo temu še vlažilno kremo. Sijaj dodamo tja, kjer se svetloba naravno ujame, kot so naše ličnice, most nosu ter senca.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!