Sanjsko domovanje: lesena kabina na pickupu bo v tebi vzbudila željo po potovanju

Čeprav si večina ljudi želi dneve preživljati v razkošnih bivališčih, pa prav tako najdemo takšne, ki prisegajo na naravo. Če mednje spadate tudi vi, smo za vas morda našli popoln dom.

Jacob Witzling, ki se ukvarja z izdelovanjem kabin, je veliko pozornosti javnosti pritegnil z nadvse edinstveno strukturo. Na Fordovem tovornjaku 1979 F-50 namreč po ZDA prevaža prav posebno kabino.

Majhno bivališče obsega 20 kvadratnih metrov in ponuja možnost počitka in prehranjevanja. Ščiti ga rustikalna fasada, ki je v celoti izdelana iz lesa. Witzlingu je pri oblikovanju pomagala življenjska sopotnica Sara Underwood, s pomočjo katere je zasnoval aerodinamično strukturo, namenjeno prevažanju po cestah.

Za Witzlingom je sicer že 6 podobnih projektov, v sklopu katerih si je nabral ogromno izkušenj. Kot pravi sam, je kabine začel izdelovati zaradi svoje ljubezni do mogočnih utrdb. Že od malih nog je želel nekoč živeti v pravljičnem domu. Še posebej ga je navdušila knjiga “Handmade Houses: A Guide to the Woodbutcher’s Art“. Ta govori o gibanju, ki se je v 70. letih prejšnjega stoletja zavzemalo za ročno gradnjo hiš.

Čeprav je nekatere svoje izdelke v preteklosti delil z drugimi ljudmi, pa je tovornjakova kabina za zdaj na voljo le zaljubljenemu paru. Slednji na tihomorskem severozahodu sicer načrtuje gradnjo posesti “Cabinland“, ki jo bodo sestavljala edinstvena bivališča. Obiskovalci jih bodo lahko najeli, hkrati pa uživali ob pogledu na slikovito gorato pokrajino.

Galerija – Lesena kabina

Dodatne Informacije

Več informacij:
instagram.com
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
DiFold Origami Bottle: zložljiva plastenka za ponovno uporabo