Leseno pohištvo po navdihu puzzlov

Ideja Konstantina Achkova sploh ni tako odbita, kot se morda sprva sliši. Konec koncev je domala vsak večji kos pohištva z Ikee treba sestaviti. A medtem ko se Ikea trudi, da vam priloži vse kose in še kakšnega več, da se na koncu sprašujete, če morda niste na kaj pozabili, pa gre ideja Bolgara v diametralno nasprotno smer. Navdih za leseno pohištvo je našel v sestavljanju puzzlov, prav zaradi posebnega spoja...

Pohištva Konstantina Achkova ne gre zamenjati za pohištvo, ki se zlaga kot puzzle ali ki ga sestavite sami . Njegovi kosi so namreč že sestavljenje kompleksne strukture, ki na prvi pogled delujejo kot nekaj iz laboratorija, a imajo eno zelo presenetljivo lastnost. Vsi stoli, mize, sanke in ostalo še živi dan ni povohalo lepila ali okusilo bolečino vijaka, ki se sicer tako rado zarije v njihov ‘meso’. Vsi kosi se namreč en drugega držijo po ‘naravni’ poti s pomočjo posebnega spoja (t.i. revolute joint), kar ustvarja in poustvarja vtis in idejo puzzla.
PREBERITE ŠE: Preprosto pohištvo iz betona

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To bo največji nogometni stadion na svetu, stal bo na Kitajskem!