fbpx

Leseno pohištvo po navdihu puzzlov

Ideja Konstantina Achkova sploh ni tako odbita, kot se morda sprva sliši. Konec koncev je domala vsak večji kos pohištva z Ikee treba sestaviti. A medtem ko se Ikea trudi, da vam priloži vse kose in še kakšnega več, da se na koncu sprašujete, če morda niste na kaj pozabili, pa gre ideja Bolgara v diametralno nasprotno smer. Navdih za leseno pohištvo je našel v sestavljanju puzzlov, prav zaradi posebnega spoja...

Pohištva Konstantina Achkova ne gre zamenjati za pohištvo, ki se zlaga kot puzzle ali ki ga sestavite sami . Njegovi kosi so namreč že sestavljenje kompleksne strukture, ki na prvi pogled delujejo kot nekaj iz laboratorija, a imajo eno zelo presenetljivo lastnost. Vsi stoli, mize, sanke in ostalo še živi dan ni povohalo lepila ali okusilo bolečino vijaka, ki se sicer tako rado zarije v njihov ‘meso’. Vsi kosi se namreč en drugega držijo po ‘naravni’ poti s pomočjo posebnega spoja (t.i. revolute joint), kar ustvarja in poustvarja vtis in idejo puzzla.
PREBERITE ŠE: Preprosto pohištvo iz betona

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!