fbpx

Lexus RZ 450e: privlačna električna prihodnost Lexusa

Lexus RZ 450e; Foto: newsroom.lexus.eu
Zadnjič posodobljeno: :

Lexus in Toyota sta pričela z ofenzivo novih modelov, ki so po vseh pričakovanjih usmerjeni v 100% električni pogon. Med drugim so nam tudi prvič pokazali Lexus RZ 450e, ki nas je prepričal s svojo markantno podobo.

Lexus RZ 450e nam da že s svojo zunanjo podobo vedeti, da gre za nov model, ki se poslužuje aktualnega Lexusovega oblikovalskega jezika. Prednja maska je v tem primeru skorajda popolnoma zaprta in ima zgolj odprtino na dnu maske in dve manjši odprtini pri lučeh. Le te imajo izstopajoče in ostre linije, ki naredijo prednji del še bolj markanten. Streha je vidno upognjena, zadek ima dva manjša usmernika zraka, priključek za polnjenje pa boste našli med blatnikom in prednjimi vrati.

Lexus izstopa s svojim dizajnom, si pa deli platformo s Toyoto bZ4X in Subarujem Solterro. Številke o zmogljivosti RZ 450e v tem trenutku še niso znane, imata pa njegova ʺbratrancaʺ (Toyota in Subaru) električni motor s 160 kW moči, medtem ko so dodatni podatki za Soleterro, da ima baterijo s kapaciteto 71,4 kWh, ki ima dovolj energije za do 354 kilometrov dolgo pot. Lexus RZ 450e se bo bolj podrobno razkril v prihodnjem letu.

Skupina Volkswagen je podvojila prodajo električnih vozil v letu 2021 in že prehiteva Teslo

LEAS – Lastniki električnih avtomobilov Slovenije

Si nov lastnik električnega avtomobila?! Te e – mobilnost mika ali le zanima? Razmišljate o nakupu novega električnega avtomobila? Potem se pridruži FB skupini LEAS in prebiraj ter deli informacije o e-mobilnosti. Skupaj ustvarjamo največjo skupnost lastnikov električnih avtomobilov!

PRIDRUŽI SE SKUPNOSTI NA FACEBOOK

Dodatne Informacije

lexus.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!