fbpx

Ligeira: nenavaden stol, ki spominja na geometrijski lik

Stol Ligeira

Ligeira je nenavaden geometričen stol, ki je zrasel na zelniku mladega industrijskega oblikovalca Ricarda Carneira, ki ga vežejo vezi tudi s Slovenijo. Pretenciozni stol, ki spominja na geometrijski lik in je prava umetnina, je izdelan zgolj iz kovinskega okostja, kljub temu pa je povsem uporaben in tudi udoben.

Kovinski stol Ligeira (na voljo je v različnih barvah in velikostih) bolj spominja na geometrijski lik ali študijo, a v resnici gre za povsem uporaben in tudi udoben stol.

PREBERITE ŠE: Layer: večplasten stol, ki si ga ukrojite glede na razpoloženje

Pod stol Ligeira, ki je istočasno svojevrstna umetnina, se je podpisal Ricardo Carneiro, diplomiranec umetnostne šole ESAD (Reims, Francija) in oblikovalske akademije v Eindhovnu (Nizozemska), sodelavec butika Gilles Nouailhac, arhitekt Ikee in znanec Slovencev ter ljubiteljev dizajna. Leta 2014 je bil namreč med nagrajenci 24. bienala oblikovanja v Ljubljani (BIO 50).

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
cargocollective.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.