Livity: v harmoniji z nami

Bio presne ploščice Livity

Livity so bio presne ploščice s superživili, ročno pridelano čokolado in živimi kulturami ter zavarovane z dvojno kapsulo z beljakovinami in vlakninami. Ime so dobile po rastafarijanskem konceptu notranje energije, ki se pretaka skozi vse žive stvari, svoj debi pa so doživele v New Yorku. Mamljiv okus, 4 vrste veganskih živih kultur, pridobljenih iz laktobacilov in bifidobakterij, privlačna embalaža in kakovostne surove sestavine, ki so certificirane kot bio in naravno pridelane, so odlični razlogi, zakaj si boste že prav kmalu privoščili to ploščico.

Začetek Livityja sega v leto 2014, ko se je podjetnik Krasen Kyurkchiev, ki je med drugim ustvaril številne uspešne blagovne znamke in bil leta 2011 imenovan za enega izmed desetih najboljših podjetnikov v Evropi, odločil, da naredil lahko in okusno ploščico s superživili. Navdahnjen s surfanjem in razmahom probiotikov v New Yorku, je v času, ko je ravnokar odprl svojo prvo pisarno v Velikem jabolku, ustvaril Livity. Znamko je razvil s pomočjo treh prvakov v kajtanju iz Bolgarije, Španije in Nemčije. Ti so namreč potrebovali lahko energijsko ploščico, ki bi poskrbela za dobro počutje in jim dala dovolj energije za naporne treninge. Bolgarija sicer slovi po dolgi tradiciji uživanja probiotikov, predvsem jogurtov, in Bolgari zelo dobro vedo, kako skrbeti za zdravje.

Krasen Kyurkchiev
Krasen Kyurkchiev

Razvijanje ploščice Livity je zahtevalo resnično predanost – veliko raziskav, natančno izbiro surovih sestavin in skrajno osredotočenost pri nadzoru nad dostavo in samo proizvodnjo. Na koncu je ekipa le našla pravo mešanico bio veganskih superživil in pravi način, da ostaja kultura živil v ploščici živa. Končni izbor je vključeval bio kokos, chio, aceorolo, maco, jabolka, višnje, indijske oreščke in dateljne. Do rešitve so prišli s pomočjo napredne biotehnologije – dvojna kapsula, ki vsebuje živila in beljakovine ter tako varuje žive kulture pred vplivi okolja. Livity vsebuje 4 vrste veganskih živih kultur, pridobljenih iz laktobacilov in bifidobakterij, ki spadajo med 80 vrst, odobrenih s strani Evropske agencije za varno prehrano. Da bi bila ploščica še okusnejša, so Kyurkchiev in njegova ekipa dodali še ročno narejeno čokolado z družinske kmetije v Veliki Britaniji. V nasprotju z industrijsko proizvodnjo, počasna in ročna proizvodnja čokolade namreč ohranja encime in mikroelemente znotraj kakava.

Ploščice Livity poskrbijo za energijo tudi med najbolj napornimi treningi. (Na fotografiji Alex Bachev)
Ploščice Livity poskrbijo za energijo tudi med najbolj napornimi treningi. (Na fotografiji Alex Bachev)

Bio presne ploščice Livity vsebujejo le surovo sadje, semena in oreščke, ročno pripravljeno čokolado iz Velike Britanije in žive kulture, tj. dobre bakterije. Ploščica s superživili ne vsebuje predelanih sestavin, pripravljena pa je brez toplotne obdelave.

Livity je način življenja, pomoč, da ujamemo svoje sanje, ostanemo osredotočeni na svoje življenjske cilje in ohranimo naravno povezavo med duhom, telesom in bio hrano. Okusne ploščice lahko najdete v trgovinah po Sloveniji, na voljo pa so naslednji okus: Livity kokos in kakav, Livity chia in kakavova zrna, Livity sliva in goji jagode, Livity acerola in črni ribez ter Liveness višnja in maca.

Bio presne ploščice Livity
Bio presne ploščice Livity

Dodatne Informacije

Več informacij:
livitybar.com

Vsebino omogoča Livity. 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: Čokoladni mousse iz le treh sestavin