Ljubke gugalnice za otroke, ki jih lahko izdelamo sami

Pomlad je čas, ko na vrt lahko postavimo gugalnico, ki je bodo še posebej veseli naši otroci. Če smo le malce ustvarjalni, jo lahko naredimo sami, sicer pa kupljeno z najmlajšimi lahko vsaj pobarvamo v njihovih najljubših barvah.

Otrokom bomo s postavitvijo ljubke gugalnice ustvarili ogromno igrivih trenutkov, ki se jih bodo spominjali še leta in leta. Jaz se svoje, ki mi jo je pri babici iz poškodovanih železnih cevi naredil dedek in smo jo z mamo in bratom nato pobarvali v temno modro in belo barvo, še zelo dobro spominjam. Če ne drugega, otroci v guganju na gugalnici neznansko uživajo, poleg zabave in otroškega vznemirjenja pa ima guganje tudi druge pozitivne lastnosti.

Ljubke gugalnice za otroke si oglejte tudi v spodnji galeriji.

Guganje na gugalnici otrokom namreč pomaga graditi zaupanje, jim omogoča sprostitev in jih spodbuja k sodelovalni igri. Nedavne raziskave so tudi pokazale, da je guganje lahko uporabno kot senzorna integracija pri terapiji – idealno je za otroke z avtizmom, saj jim pomaga predelati različne izkušnje, kot so dotik, gibanje, zavedanje svojega telesa, pogled, zvok in vpliv težnosti.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 slabih vedenj, ki jih prenašate na svoje otroke, ne da bi se tega zavedali