fbpx

Ljudi, ki imajo težave z zaupanjem, je težko ljubiti

Ljubezen premaga še tako močne ovire v ljudeh.

Niso se sami odločili, da bodo takšni. Nobene besede niso imeli pri tem, ko jih je zapustil eden od staršev … ali ko jih je izdal njihov najboljši prijatelj … ali ko jih je prevarala ljubezen njihovega življenja. Te zgodbe niso izbrali, ampak so se morali z njo spoprijeti brez kakršnihkoli napotkov, brez predhodnih izkušenj in brez zagotovil, da se to ne bo več zgodilo.

Ljudi, ki imajo težave z zaupanjem, je težko ljubiti, saj vedno mislijo, da jih bodo drugi zapustili. Da bodo sčasoma ostali sami. Da se bo vse, kar so z nekom delili, v trenutku spremenilo v kup spominov.

Navajeni so biti sami. Ne spustijo ljudi k sebi. Imajo jih na varnostni razdalji, saj pravzaprav sploh ne vedo, kako naj jih spustijo v svoje življenje. Ne verjamejo njihovim besedam ali obljubam. Predvidevajo, da je samo vprašanje časa, preden si bodo premislili. Vse to so že slišali in doživeli. Vedo, da se srca spreminjajo in ljudje sčasoma odidejo.

Ljudje, ki imajo težave z zaupanjem, niso zaprti vase. Iščejo določeno varnost in zagotovilo, ki ga ne more zagotoviti veliko ljudi. Nenehno preizkušajo omejitve ljudi, da vidijo, ali so pripravljeni biti z njimi v dolgoročnem razmerju, ali pa so le začasni obiskovalci. Njihov um je programiran, da ne verjamejo ljudem, ki prihajajo in jih odganjajo od sebe. Vedno gledajo pod površje za več odgovorov in sprašujejo o namerah, kajti nazadnje, ko so nekomu zaupali, so bili razočarani.

Ljudi, ki imajo težave z zaupanjem, je težko ljubiti, saj vedno mislijo, da jih bodo drugi zapustili.

Ljudi, ki imajo težave z zaupanjem, je težko ljubiti, ker v resnici ne znajo utišati svojih skeptičnih misli. Ne vedo, kako umiriti tesnobno srce ali kako preprosto živeti v sedanjem trenutku. Vedno pričakujejo padce, razpad, laži ali dan, ko se vse konča. Vse to preveč dobro poznajo. Vse, kar so prinesli iz preteklosti, je dokaz, zakaj ne bi smeli zaupati ljudem.

Ljudi, ki imajo težave z zaupanjem, je težko ljubiti. A ko vam enkrat zaupajo in se počutijo varno, bodo vso svojo ljubezen in čustva prelili na vas. Bodo zvesti, iskreni, radodarni, prijazni, skrbni. Za vas se bodo borili kot nihče drug. Vedno vam bodo stali ob strani skozi nevihtna in težka obdobja. Nikoli ne bodo odšli, ker vedo, kako je, če vas nekdo zapusti in vedo, kako bi se počutili ob lažeh.

Nikoli se ne boste spraševali o njihovih namenih ali ljubezni, ker resnica je, da ti ljudje hrepenijo po ljubezni in so pripravljeni storiti vse, kar je potrebno, da bo razmerje uspešno.

Maska, ki so si jo nadeli, zidovi, ki jih gradijo okoli sebe, so le način, da se zaščitijo pred prevaro, lažmi. Globoko v sebi so mehki in njihova srca se topijo, ko zaupajo in se počutijo varni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!