fbpx

Ločitvene torte – presenetljiva kulinarična uspešnica

Ločitvene torte

Marsikdo je ob ločitvi srečnejši kot takrat, ko skoči v zakon. Za marsikoga zakonska zveza pač ni Disneyjeva pravljica v slogu ''... in potem sta živela srečno do konca svojih dni.'' Marsikdo je tako presrečen, ko je enkrat odrešen spon zakona. Nekateri celo tako zelo, da svobodo pošteno zapijejo ali si privoščijo ločitveno torto. Slednje postajajo vse popularnejše, saj po njih povprašuje vse več ljudi. Predstavljamo vam izbor najbolj kreativnih ločitvenih tort, ki postajajo sestavni del slaščičarske ponudbe.

Torta je več kot le torta. Torta je simbol. Dobimo jo ob pomembnih mejnikih v življenju – ob rojstnem dnevu, za poroko, od rojstvu otroka … A to niso edine priložnosti, ki jih želijo ljudje ‘zapiti’ s tortami. Slaščičarska industrija želi ponuditi torto za prav vsako priložnost, ki se zdi ljudem vredna praznovanja. In prav je tako.

PREBERITE ŠE: Marie Troïtskaia – torte s sijočo glazuro z neverjetno dekoracijo


Kako preživeti ločitev? Marsikdo žalost utaplja v sladkarijah. No, za marsikoga je ločitev tudi odrešitev. In ti znajo to tudi proslaviti. Nekateri izborjeno svobodo praznujejo kar z ločitveno torto, ki je točno to, kar si predstavljate pod tem pojmom. Tematska torta, izdelana posebej za praznovanje ločitve. Te so postale skoraj tako pogoste kot poroke in slaščičarska industrija je zavohala kri. V razvezi vidi poslovno priložnost, zato se na trgu pojavlja vse več t. i. ločitvenih tort. Takšno si je na primer privoščila tudi resničnostna zvezdnica Khloe Kardashian (glej zgoraj), potem ko se je ločila od nekdanjega košarkarja Lamarja Odoma in odvrgla priimek Odom. Morda se zdi rahlo priskuten trend, saj slavi ločitev, pa vendar, je ta res tako slaba, kot jo slika družba? Marsikdo bi verjetno zaživel precej bolje, če bi zbral pogum za ločitev. Tovrstne torte dajejo pozitivno noto pomembni življenjski odločitvi. Se strinjate s to razlago?

Galerija – domiselne ločitvene torte:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!