IRP_5294
Utrip mesta · kulinarika

Slaščičarna in kavarna Maxi je priljubljeno shajališče Ljubljančanov, pa tudi tistih, ki pridejo od drugod. Ponaša se s skoraj polstoletno tradicijo in vsa ta leta smo tu radi posedeli ob dobri kavi, se posladkali, poklepetali, se kaj dogovorili ali le počakali in opazovali vrvež mimoidočih … Posebej privlačen je tudi prijeten ambient zunanje terase, kjer se v prijetni senci in ob osvežilnih napitkih lahko ohladimo v vročih poletnih dneh, ali grejemo na pomladnem soncu.

Maxi slaščičarna
Trg republike 1
Ljubljana
051 285 342
Od ponedeljka do petka od 7:30 do 21:00, v soboto od 8:00 do 17:00.
Ob nedeljah in praznikih zaprto.

S prihodom novega slaščičarskega mojstra Blaža Drobnaka pred nekaj meseci je v Maxijevi slaščičarni zavel svež veter in zdaj v slaščičarni Maxi najdete obogateno in osveženo ponudbo raznovrstnih slaščic najvišje kakovosti. Razveseljiva novost, ki je popestrila ponudbo v poletnih mesecih, je domači sladoled. Tega niso bili veseli le Maxijevi gosti, ampak so ga toplo pozdravili tudi kupci v Mercatorju Šiška, kjer je prav tako na voljo. Na začetku jeseni pa se širi dober glas zlasti o izvrstnih kremnih rezinah, pripravljenih po tradicionalnem postopku, s kuhanjem. Seveda pa se je Blaž Drobnak lotil tudi osvežitve nekaterih starih, tradicionalnih receptov, na primer za lahki in črni gozdiček, kjer je nekoliko drugače prepletel plasti in jima dal nov barvni poudarek; tako je zadovoljil tradicionaliste, ki prisegajo na dobre stare recepte, in razveselil tiste, ki imajo radi novosti. Da bi vam bile te božanske slaščice čim bolj dostopne, jih po novem lahko najdete tudi v Maxi market prodajalni.

Vse slaščice v slaščičarni Maxi so pripravljene v hišni slaščičarski delavnici, kjer slaščice pripravljajo ročno, pri tem pa uporabljajo izključno sestavine najvišjega kakovostnega razreda, brez dodatnih umetnih sladil, arom in konzervansov.

Za posebne priložnosti vam torto po naročilu pripravijo po vaših željah in okusu, na območju Ljubljane pa vam nudijo tudi brezplačno dostavo.

Obiščete slaščičarno Maxi in uživate v izvrstni ponudbi še boljših in še bolj raznovrstnih slaščic v središču mesta.

Slaščice iz Maxi slaščičarne.Odpri galerijo

Kobjeglava - TR2018 pomlad - Jabolcna kremna juha in hrustljave testenine - foto Ana Rojc Teden restavracij jesen 2018: drugi najokusnejši teden letošnjega leta 36751533_192309374791289_1464780338394824704_ni HI KO FI: zlata skodelica kave v Mariboru Planica PR_1 Sladoledi Planica – kremasti užitek s tradicijo lino lada Lino Lada: Okusi, ki vas hitro razvadijo · · ·