4
Utrip mesta · lokali

Sladka Rustika je postala tudi nesladka – na Trubarjevi v Ljubljana je namreč odprla prvo pinserio v Sloveniji. Kaj sploh je pinsa? To je vrhunska italijanska specialiteta, ki postaja v zadnjem času vse bolj priljubljena, čeprav ima zares stare korenine. Izvirni recept za pinso sega daleč nazaj, tja v antični Rim, ko so njegovi prebivalci iz različnih vrst mok pripravljali posebne ovalne kruhke kot darilo bogovom.

Pinsa Rustika
Trubarjeva 44
LJUBLJANA
0599 35 730
Od ponedeljka do sobote od 9.00 - 21.00.

Pinsa je ponovno postala priljubljena predvsem zaradi svojih odličnih lastnosti. Testo je namreč izredno lahko za presnovo, zato se pinsa uvršča med raznovrstno in uravnoteženo prehrano, posebej značilno za sredozemsko kuhinjo. Testo je nekaj posebnega: zunaj hrustljavo, znotraj pa nežno in mehko. Narejeno je iz več vrst moke, priprava pa je dolgotrajna in kar zapletena (zori najmanj 48 ur). A trud se splača: testo je res izjemnega okusa.

Takšno testo je odlična podlaga za neskončen izbor gurmanskih dodatkov. Uporabljene so samo prvovrstne sestavine – bio paradižnikova omaka, mocarela di bufala campana, parmski pršut, sir burrata, ‘nduja, bolonjska mortadela – vse to pa potem v pinserii združujejo v usklajene vrhunske kombinacije. Poleg pinse vam bodo v Rustiki postregli sveže smutije ali kraft točeno pivo, pripraviti pa znajo tudi eno najboljših kav v mestu. Tudi sladica bo vrhunska: rustikalne torte so slastne, rogljičke in piškote pa pripravljajo sami in jih sproti pečejo, kar pomeni, da boste dobili še tople. Za košček pinse se vam splača na kakšen sprehod po Trubarjevi ulici, za vas pa bodo skrbeli od jutra do poznega večera.

foodporn ljubljana Foodporn: odprto novo kulinarično prizorišče 22289726_1989939244364583_5392441448262648518_o Best of Nightlife in Ljubljana 2018: najboljša večerna prizorišča v Ljubljani Kavarna Lokus: oaza sredi mesta Kavarna Lokus: oaza sredi mesta greeko ljubljana Greeko: grška kuhinja zdaj tudi na Trubarjevi v Ljubljani · ·