fbpx

LJFW 2018: začetek aprila bo popestril Ljubljanski teden mode

Vsebinsko najbogatejši modni dogodek pri nas, bo spomladi znova popestril dogajanje v prestolnici, vsi ljubitelji mode pa boste na svoj račun prišli na LJFW med 4. in 6. aprilom 2018. Novembra lani so gostovali pod površjem ljubljanskih ulic, zdaj pa se selijo v filmski studio Viba film.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Filmski studio Viba, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Še ni podatka.

Tudi tokrat se bodo na modni pisti LJFW 2018 predstavili novi in že uveljavljeni, domači in tuji modni oblikovalci, ki že pridno delajo in pripravljajo kolekcije, prav tako pa se je veliko dogajalo tudi po končani novembrski ediciji. Sodelovanje z regijo je namreč že obrodilo sadove in rezultat je uspešen projekt Fashion Scout za države jugovzhodne Evrope 2017. Prva zmagovalka natečaja Nevena Ivanović – Neo Design​, je svojo kolekcijo predstavila na tednu mode v Londonu in s tem opozorila na (še) neizkoriščen oblikovalski potencial regije. Natečaj se tako odvija tudi letos in glavna nagrada, predstavitev kolekcije na tednu mode v Londonu, ostaja. Trije izbrani iz vsake države bodo svoje kolekcije predstavili na finalnem izboru, ki bo potekal na tednu mode v Beogradu, aprila 2018, pred mednarodno strokovno žirijo.

Ljubljanski teden mode (LJFW) je novembra lani potekal v ljubljanskem 'podzemlju'. (Janja Videc)
Ljubljanski teden mode (LJFW) je novembra lani potekal v ljubljanskem ‘podzemlju’. (Janja Videc)

LJFW podpira tudi mlade oblikovalce, ki so šele na začetku svoje poklicne poti, zato bodo svoje kreacije na modni pisti že tradicionalno predstavili študetje Naravoslovnotehniške fakultete, smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil. Na zadnjem Tednu mode je  strokovno žirijo, ki je ocenjevala kreacije oblikovalskega podmladka Fakultete za dizajn, prepričala Ivana Geljić. Za nagrado bo svojo novo kolekcijo predstavila na samostojni modni reviji.

Kot je že običajno, bo živahno tudi dogajanje izven prizorišča, saj pripravljajo zanimive spremljevalne dogodke.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljfw.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.