Pizzeria Peruzza
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Dobrodošli v družinsko, inovativno in z novimi okusi prepojeno Pizzerio Peruzza, kjer je v ponudbi tudi pica z … NUTELLO!

Pizzeria Peruzza
Peruzzijeva ulica 63
Ljubljana
041 779 977
Od ponedeljka do nedelje od 12.00 do 22.00.

Družina Struna je 11 let potovala s svojim avtodomom po celi Evropi, z otroki, starimi od 4 do 15 let. Potovanja štiričlanske družine so lahko finančno zahtevna, zato so ob dobri organizaciji gledali tudi na to, da so jedli dobro in ugodno. Tako je bila odločitev vedno znova pica. Te so bile različne, na tisoč in en način. Poskusili so jih na stotine, tudi v Bosni in Hercegovini ter Turčiji. Po njihovi oceni so najboljše pice na jugu Italije. Družina Struna sicer prisega na pice z zelenjavo in s pestom, ribje ter bele pice s slanino in tartufi.

Po dolgih letih potovanja in raziskovanja so se odločili za lastno picerijo. Tako je nastala družinska, inovativna in z novimi okusi prepojena Pizzeria Peruzza. Zanimivost je ta, da njihovo testo počiva 96 ur in vsebuje samo 8 g kvasa. Glavni picopek je Aleš Rekar, ki je med drugim tudi predsednik Združenja slovenskih picopekov.

Naj omenimo, da imajo v ponudbi tudi pico Nutella, ki je ena njihovih najljubših. Poleg 12 vrst pic vam postrežejo tudi odlične in sveže solate ter okusne sladice. Dobrodošli, da odkrijete in poskusite nove okuse.

Galerija: Pizzeria Peruzza

Pizzeria PeruzzaOdpri galerijo
shutterstock_631907672 (1) Ni skrbi za odvečne kilograme: 4 osvežilne poletne pijače z malo kalorijami AljazFamilyPack_RGB Palačinke takoj! – odlična izbira za počitnice Pica za zajtrk naj bi bila bolj zdrava kot kosmiči Pica za zajtrk naj bi bila bolj zdrava kot kosmiči sladolent 2018 SladoLent 2019: promenada vrhunske kulinarike ·