S’CAFÉ
Utrip mesta · lokali

Ljubljana je bogatejša za nov urbani kotiček, kamor se boste lahko odpravili na vrhunsko kavo, okusno tortico ali najljubšo pijačo. Sodoben interjer, poln detajlov, z retro elementi in nežnimi pasteli ne poskrbi le za nebeško razvajanje brbončic, ampak je tudi prava paša za oči.

S’CAFÉ
Harvey Norman Letališka 3D
Ljubljana
Od ponedeljka do petka od 7.00 do 23.00,
v soboto od 8.00 do 22.00.

Ljubitelji dobre kave in sladkih razvad boste zagotovo veseli novega prostora za prijetna srečanja in druženje v ljubljanskem BTC-ju. Harvey Norman je po veliki lanskoletni prenovi trgovine, ki je postala prva supertrgovina Harvey Norman v Evropi, zdaj odprl še vrata prenovljene kavarne. V prijetnem ambientu nove kavarne S’Café na Letališki 3d si lahko privoščite kavo ali drug priljubljen napitek, nazdravite s kozarčkom in se zraven tudi posladkate. Vsak dan so vam na voljo različni okusi slastnih tortic, svežih smoothiejev ter toplih in mini sendvičev, ki prihajajo iz sestrske restavracije Separé.

Za druženja, polna navdiha

Prostor sam je oblikovan okoli velikega, okroglega točilnega pulta, ki velja za središčno točko kavarne. Okoli nje se zvrstijo različni kotički za druženje, od intimnih mini separejev v okenskih nišah do udobnih in razkošnih foteljev na drugi strani. Ena izmed najbolj opaznih stvari v kavarni je zanimiva simbioza nežnih pastelov in naravnega odtenka lesa. Les v prostoru daje občutek domačnosti, medtem ko so pasteli s svojo zadržanostjo njegova protiutež, ki ustvarja prijetno kavarniško vzdušje. Mehko zaobljene oblike pohištva prikličejo pred oči spomin na šestdeseta leta prejšnjega stoletja, sodobnemu interjerju pa dajejo retro pridih. Poletjem je namenjena velika letna terasa, kjer boste lahko v nežnem objemu prebujajočih se sončnih žarkov spili jutranjo kavo ali pa v prijetni popoldanski senci uživali s prijatelji na »afterwork« pijači.

Male razvade izpod rok mojstrov restavracije Separé

Vitrino s sladkimi dobrotami boste opazili že takoj ob vstopu v kavarno. Dnevno sveže pripravljene slaščice izpod rok mojstrov restavracije Separé temeljijo na skrbno izbranih naravnih sestavinah prvovrstne kakovosti in dobro skritih recepturah božanskega okusa. Sicer bi bilo težko drugače, saj se Separé uvršča v rang petih najboljših ljubljanskih restavracij, ki so poznane po svojem ustvarjalnem pristopu združevanja receptov različnih mednarodnih kuhinj. Separé svoje goste redno preseneča z izborom udarnih krožnikov in izjemnih sladic, za kar je v prvi vrsti odgovoren njegov idejni oče in vodja Duško Daić. »Po osmih uspešnih letih z restavracijo Separé sem želel Ljubljani ponuditi še prostor, kamor bi lahko ljudje prišli na kavo, prigrizek, poslovni sestanek, prijateljsko ali družinsko druženje,« pravi Duško, ki Separé in novi S’Café povezuje s skupno zgodbo sladkih pregreh.

Sladke, sadne in slane minute radosti

S’Café je pravi naslov tako za ljubitelje čokolade kot za sadne odvisnike. Jagodna torta z vaniljevo in mascarpone kremo, lešnikova in čokoladna so le delček v velikem mozaiku ponudbe okusnih tortic, kjer imajo svoje mesto tudi presne in veganske. Od slednjih vam v kavarni S’Café najbolj priporočajo presno torto z borovnico in pomarančo. Vsekakor pa so vredne greha tudi vedno bolj priljubljene sladice v lončkih. Poleg tega je poskrbljeno za vse, ki prisegate na zdrav življenjski slog. »Vsakodnevno pripravljamo tri različne okuse: tropskega z ananasom in kokosom, zelenega z jabolkom in ingverjem ter smoothie iz malin in jogurta. Tu pa se naša zdrava ponudba še ne konča. Izjemni so tudi naši jogurti z burbonsko vaniljo v kombinaciji s hrustljavimi kosmiči ali svežim sadjem,« pove Duško. In ko vam ni do sladkega? Takrat izberite enega od toplih ali mini sendvičev. Priporočamo toast s siri, ki vas skupaj z omako za pomakanje ne bo pustil ravnodušnih.

V kavarni S’Café stavijo na vrhunsko kakovost, sveže in naravne sestavine, pa na prijazno ter strokovno postrežbo. Zato se boste k njim vračali z veseljem in željo po izbiri novosti iz vitrine ob vhodu.

Galerija slik: S’CAFÉ

S’CAFÉOdpri galerijo
4 Pinsa Rustika: Vrhunska ulična hrana foodporn ljubljana Foodporn: odprto novo kulinarično prizorišče 22289726_1989939244364583_5392441448262648518_o Best of Nightlife in Ljubljana 2018: najboljša večerna prizorišča v Ljubljani Kavarna Lokus: oaza sredi mesta Kavarna Lokus: oaza sredi mesta · · · · ·