Picerija Verace
Utrip mesta · lokali

Na Streliški ulici v Ljubljani je svoja vrata nedavno odprla picerija Verace, kjer vam kot edini v Ljubljani postrežejo s pristno napolitansko pico, pico vseh pic!

Verace
Streliška ulica 22, Ljubljana
1000 Ljubljana
01/620-24-48
Odprto od torka do nedelje med 12:00 in 22:00

2,3-tonska peč v piceriji Verace, pripeljana naravnost iz Neaplja, je zagorela. Picerija, ki domuje v Ljubljani pod Ljubljanskim gradom na Streliški ulici, ni samo še ena picerija. V njej namreč pečejo pristne pice napoletano, ki jih ne boste dobili nikjer drugje v prestolnici. Za pico v stilu napoletano pravijo, da ne obleži v želodcu, za kraljico italijanske kuhinje pa boste morali odšteti vsega 5 evrov.

Za pice skrbi picopek Fabio Caruso, ki se je pilil pri enem in edinem Giovanniju Santarpiju v njegovi piceriji v Firencah, Pizzeria Santarpia. Santarpi velja za zvezdo napolitanske pice in je bil v vodniku najboljših picerij v Italiji deležen najvišje možne ocene tre spicchi, ki je v svetu pic ekvivalent trem michelinovim zvezdicam. V piceriji Verace vam sicer postrežejo tudi s sicilijanskimi canolliji, kraft pivom, ekskluzivno sta na voljo vini Irpinia Satyricon in Taurasi Poliphemo, za konec ali kar tako pa si lahko naročite tudi kavico Segafredo.

PREBERITE ŠE: Nostalgija – ljubljanski lokal, ki vas popelje v preteklost

Kaj je pica napoletana? Prava pica napoletana mora biti na sredini tanka 3 milimetre, ob robu pa meriti 1–2 centimetra, biti obložena izključno s predpisanimi paradižniki, svežo baziliko in bivoljo mocarelo. Strogo je predpisana tudi uporaba vrste moke, kvasa in olja. Ko gre za dodatke, lahko ”goljufamo” zgolj z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. Testo je po tradicionalnem receptu lahko izdelano samo iz moke, kvasa, olja, soli in vode, brez dodajanja sladkorja, ki ga uporabljamo, da pospešimo vzhajanje. Tudi sam postopek je natančno določen. Gnete, razvleče in ravna se lahko samo z rokami, pri gnetenju pa se testo ne sme segreti.

Galerija – picerija Verace:

Picerija VeraceOdpri galerijo
Slovely_SoftOpening_2048px (17) Slovelypark: V svetu dobre hrane in dobrih ljudi Ljubljanski vintage lokal Nostalgija Nostalgija – ljubljanski lokal, ki vas popelje v preteklost _MAP2997 Club Rotovž/Maribor: kjer v čudovitem ambientu kraljuje plesna glasba Nova pivoteka v Ljubljani - Že v redu, Primož. Pivoteka Že v redu, Primož – Ljubljana ima novi beer shop · · ·