fbpx

MAKERphone: telefon, ki ga sestavite sami

Hrvat Albert Gajšek je na Kickstarterju že zbral dovolj denarja za to, da sam naredi igralno konzolo. Zdaj je zbral še dovolj denarja za MAKERphone, telefon, s katerim želi na zabaven in zanimiv množici približati elektroniko in programiranje.

MAKERphone se ne more kosati z drugimi mobilniki, je pa lahko dober izobraževalni pripomoček in spodbuda za vstop v gibanje ‘graditeljev’ – ljudi, ki razdrejo napravo, da vidijo, kako ta deluje, pozneje pa jo po načelu ‘naredi sam’ ponovno tudi sestavijo.

MAKERphone je, kot rečeno, izobraževalni telefon, s katerim želijo na zabaven in zanimiv način množici približati elektroniko in programiranje. V kompletu tako najdemo vse potrebne elemente za delujoč mobilni telefon, ki ga je treba sestaviti, in navodila za sestavo.

Telefon bo nato sposoben izvesti klic v mobilnem omrežju, poslati in sprejeti kratko sporočilo, se povezati v brezžično omrežje Wi-Fi, na voljo pa bo tudi nekaj preprostih iger. Ko se naučite programirati, pa lahko igre in aplikacije ustvarite kar sami.

MAKERphone  je izobraževalni telefon.
MAKERphone je izobraževalni telefon.

MAKERphone je trenutno na Kickstarterju, kjer se zbirajo sredstva, želen znesek pa je še skoraj desetkrat presežen. MAKERphone bo enkrat na voljo in takrat bo graditelju ponudil še nekaj, česar v opisu projekta ni – zadovoljstvo, da je nekaj naredil z lastnimi rokami in umom.

MAKERphone
MAKERphone

Galerija slik  MAKERphone

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.