Makro Beer Fest 2017: velik festival malih pivovarn v Mariboru

V petek 29. in soboto 30. septembra se bo v Mariboru odvil četrti po vrsti, zdaj že tradicionalni festival mikropivovarstva – Makro Beer Fest 2017, velik festival malih pivovarn, na katerem se bo predstavilo 30 pivovarjev iz Nemčije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Obiskovalci bodo lahko izbirali med približno 100 vrst piv, različnih stilov "pale ale", "indian pale ale", "porter", "stout" ter vse bolj popularnima "sour" in "gose".

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Glavni trg, Maribor

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Organizatorji festivala Makro Beer Fest 2017 pripravljajo pester spremljevalni program: glasbeni, kulinarični in izobraževalni, ki ne bo zanimiv le pivovarjem, lastnikom gostinskih lokalov, ampak širšemu krogu obiskovalcev. Na festivalskem odru bo v petek nastopila lokalna hip-hop zasedba Icotovi Zobi, v soboto bodo obiskovalci plesali ob spremljavi afro-funk ritmov 9-članske primorske zasedbe Nesesari Kakalulu, za glasbeno kuliso čez dan pa bodo skrbeli didžeji Gramofonoteka Sound System.

Glavni trg v Mariboru bo ponovno gostil Makro Beer Fest.
Glavni trg v Mariboru bo ponovno gostil Makro Beer Fest.

Festival je svojo zgodbo začel pred tremi leti na Trgu Leona Štuklja pod nazivom Štajerski festival piva, v lanskem letu pa se je preselil na Glavni trg, se podaljšal na dvodnevno dogajanje ter preimenoval v Makro Beer Fest. V letu 2016 je zabeležil rekordnih 7000 obiskovalcev in s tem postal največji festival mikropivovarstva na področju širše regije. Dve leti zapored (2015 in 2016) ga je slovenska pivovarska stroka nagradila za najboljši festival piva v Sloveniji, v  maju 2017 pa je lansiral svoj prvi podružnični festival – Mi(kk)ro Beer Fest v Krškem, ki ga je obiskalo več kot 4000 obiskovalcev.
Dogodek organizira Pivarna, trgovinica butičnih piv Maribor.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/makrobeerfest

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!