Marec je mesec piva: študentski festival piva Pir na pir

Med 11. in 17. marcem bo v Mariboru potekal študentski festival piva Pir na pir. Projekt, ki ga pripravlja Klub mariborskih študentov, bo skozi različna predavanja, delavnice, degustacije in oglede pivovarn študentom poskušal približati pivo in tako dvigniti kulturo samega pitja.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Različna prizorišča
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 7,00 € do 20,00 €

Pir na Pir je tedenski festival, sestavljen iz šestih različnih dogodkov. Otvoril se bo 11. marca z obiskom Zagrebške pivovarne The Garden Brewery, ki se je kljub novostim na trgu med ljubitelji piva zelo uveljavila, saj je na spletnem portalu RateBeer pridobila naslov za najboljšo pivovarno na Hrvaškem.
Program se bo nadaljeval 13. marca v sodelovanju s Pivarno, katere vodja bo predaval o pivu in njegovi zgodovini ter pridelavi, temu bo sledila degustacija.

PREBERITE ŠE: BeerLab: prva ‘naredi si sam’ varilnica piva v Sloveniji

Na degustacijo piva nas vabi festival Pir na pir!
Na degustacijo piva nas vabi festival Pir na pir!

15. marca se bo obiskalo pivovarno Laško, kjer bodo potekali voden ogled in tudi degustacije. Udeležencem bo predstavljeno nastajanje vsem dobro poznanega piva Laško, ki predstavlja pivo industrijske pivovarne.
Izobraževalni program se bo zaključil 16. marca z delavnico varjenja piva v BeerLabu, ki je prva “naredi-si-sam” varilnica piva v Sloveniji. Udeležencem delavnice bo omogočena uporaba pivovarske opreme, priskrbljene pa bodo tudi surovine za varjenje piva.
Za zaključni dogodek pa bo Klub mariborskih študentov na dan Svetega Patrika priredili že 4. tradicionalni Cantus, pevsko-pivski dogodek s strogimi pravili pitja piva.

Dodatne Informacije

Več informacij:
klub-kms.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!