Maša Kagao Knez: Momentum – avenija ujetih trenutkov

Maša Kagao Knez: Momentum – Avenija ujetih trenutkov

Momentum – avenija ujetih trenutkov je kompleksna in odlično izvedena glasbeno-plesna predstava, ki jo odlikujeta domiselnost in inovativnost. Ponovno jo bodo izvedli 28. maja 2016 ob 19.30 na Velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Mestno gledališče ljubljansko

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Ni podatka

Vsaka zgodba se začne na neki točki, v nekem momentu. Trenutku, ki se ga nikoli natančno ne spomnimo. Po navadi nima jasnega začetka in tudi cilj je le približno nakazan. Rastlina živi iz svojega rizoma, njeno pravo življenje je skrito. Kar je videnega nad tlemi, traja eno poletje, potem ovene. Kar vidimo, je cvet, ki se usuje. V resnici si vse le domišljamo. Delamo (si) predstave, da potem v njih živimo. Za hip ujamemo trenutek, potem gremo naprej … Sami sebe lahko razumemo le v luči notranjih doživljajev. Nekako takole je zapisano v motivih Spomini, sanje, misli C. G. Junga.

Zgornje lepo označi tudi predstavo Momentum – avenija ujetih trenutkov, ki si jo bomo lahko ponovno ogledali 28. maja 2016 na Velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega.

PREBERITE ŠE: Premiera: tisočdevetstoenainosemdeset v SNG Maribor

Avtorica in koreografinja Maša Kagao Knez v predstavi nadaljuje opazovanje lastnega in skupnostnega (so)bivanja. Avenija je gib, ki govori, glas, ki razgibava prostor in se nenehno gosti in spet redči. Odvisno od količine energije, ki jo vanj pošljejo akterji v trenutku navzočnosti Drugega. Soustvarjalca. Gledalca. Gib in glas naseljujeta človekovo telo in v njem sobivata; kot srečevanje notranjega in zunanjega, tradicije in sodobnosti, minulega in prihodnjega, v kar je ujet trenutek – zdaj.

Avtorica in koreografinja: Maša Kagao Knez
Nastopajo: Murat & Jose, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Gerard Diby, Urša Rupnik, Liza Šimenc, Maša Kagao Knez, Vesna Bizjak, Emina Baj, Tjaša Jerak, Lea Menard, Kristina Sicherl, Ajda Žagar in Eva Žagar.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mgl.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
29. Slovenski oglaševalski festival 10. septembra v Ljubljani