fbpx

Matematika ljubezni: matematična formula, ki odkrije, ali bo partnerski odnos uspešen

Matematika ljubezni

Najti pravega partnerja niso mačje solze. Vprašanje je, ali je sploh matematično verjetno. Na to vprašanje je odgovor poiskala prikupna matematičarka Hannah Fry, ki v svojem TED-govoru govori o matematiki ljubezni in v svoje govoru razkrije vzorce, po katerem iščemo ljubezen, ter nas obdari s tremi nasveti (ki so matematično preverjeni), kako lahko poiščemo popolno osebo zase.

Če ste dovolj srečni, da najdete nekoga, s katerim se želite ustaliti za vedno, je naslednje vprašanje: Kako bosta živela srečno do konca svojih dni? Sodeč po odgovoru matematičarke Hannah Fry se odgovor skriva v preprosti matematični formuli. Pravi, da je najboljši napovedovalec za dolgo zvezo, kako pozitivno in negativno se par vede drug do drugega.

Hannah Fry med govorom o matematiki ljubezni (izdala je tudi knjigo na to temo: The Mathematics of Love).
Hannah Fry med govorom o matematiki ljubezni (izdala je tudi knjigo na to temo: The Mathematics of Love).

V svoji razlagi se naslanja na raziskavo psihologa Johna Gottmana, ki je z opazovanjem parov (opazoval je stotine parov, ki so se pogovarjali, posnel izrečene besede, prevodnost njune kože, mimiko obraza, srčni utrip, krvni tlak …) skupaj z matematikom Jamesom Murrayem ”izumil” kristalno kroglo, v kateri se vidi, ali se bo par ločil ali ne.

PREBERITE ŠE: Kaj je ljubezen?

Vas zanima, kateri so trije nasveti Fryeve, kako vam lahko matematika pomaga pri ljubezni? Medtem ko razdela partnerske odnose, namreč v svojem iskrivem govoru podeli tudi napotke, s katerimi se ne boste ujeli v spiralo negativnosti, ki običajno vodi v ločitev.

Dodatne Informacije

Več o avtorici:
hannahfry.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.