McLaren Elva: superšportnik brez strehe in oken

McLaren Elva

McLaren Elva je najnovejši model v Ultimate Series paleti elegantnih športnikov, inspiracijo, dizajn in ime, pa si deli z modelom iz 60. let prejšnjega stoletja.

McLaren Elva je moderna reinkarnacija zapeljivega športnika iz 60. let prejšnjega stoletja. Prav tako kot njen daljni predhodnik je brez strehe in oken, ter celo brez vetrobranskega stekla. Aerodinamična zasnova Elve je takšna, da okoli voznika in sopotnika ustvari tako imenovani ‘zračni žep’, ki ponuja enako zaščito pred vplivi okolja kot jo nudi vetrobransko steklo. Zaradi popolne odprtosti bo še bolj navdušil 4,0-litrski V8 s kar 804 konjskimi močmi. Elva potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h manj kot 3 sekunde, od 0 do 200 km/h pa le 6,7 sekund. Serija je omejena na 399 primerkov, za posameznega pa je potrebno odšteti zajetnih 1,5 milijona evrov.

Notranjost McLaren Elve se stilsko ujema z zunanjostjo in je predvsem funkcionalna in praktična. S funkcijami avtomobila upravljamo preko 8-palčnega zaslona na dotik. Namesto prtljažnega prostora, imamo na voljo dva priročna prostora, v katera lahko pospravimo dve čeladi.

Galerija: McLaren Elva

Dodatne Informacije

Več informacij:
cars.mclaren.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je Zlatko: BMW serije 8 Golden Thunder