fbpx

Mediumwave, novi val mikrovalovk

Nekatere stvari so postale tako zelo vpeta v naš vsakdan, da si težko predstavljamo življenje brez njih. Mikrovalovka sicer ni nepogrešljiva, a sodobna kuhinja brez nje je kot da bi nosili hlače brez spodnjic. Nekaj manjka. A hkrati je to eden tistih aparatov, ki ne 'da kaj dosti nase'. Le vase. Zato je Jake Rich predstavil mikrovalovko Mediumwave, ki jo z drugimi mikrovalovkami druži le 'kri'.

Podobno kot slabosti zamegli zaljubljenost, lahko pri gospodinjskih aparatih slabosti zamegli uporabnost. Tipičen primer: mikrovalovne pečice. Te vztrajajo pri svoji prvotni obliki že več kot 50 let. Verjetno z razlogom, saj kot take služijo svojemu namenu. A prav kljubovanje ‘uniformiranosti’ je spravilo aparat in uporabnika na isto valovno dolžino in ‘neživljenjskim’ tehničnim funkcijam dodalo še interaktivnost.

Dajte kuhinji malo dihati s to mikrovalovko za pod roko.
Dajte kuhinji malo dihati s to mikrovalovko za pod roko.

Mediumwave se močno razlikuje od svojih prednikov, pri katerih v ‘albumu’ poleg slik rojstva najdemo le še slike enega res velikega trenutka, in sicer trenutka, ko so ‘shodili’ (beri postali cenovno dostopni). Pečica ‘Srednji val’ gre proč od prapodobe, nenaprednosti in ‘asocialnosti’. Rich jo je naučil intuitivnosti, odzivnosti in prijaznosti do uporabnika. Zato zmanjšanju moči gretja sledi uplahnelost luči pod pokrovom kar brez okolišanja sporoči na kateri stopnji segrevamo.

Kolikor vatov, toliko lumnov (svetlobe). Da se vam bo takoj posvetilo s kakšno močjo segrevate.
Kolikor vatov, toliko lumnov (svetlobe). Da se vam bo takoj posvetilo s kakšno močjo segrevate.

Snemljivi 360-stopinjski transparenten pokrov, ki nadomešča vratca in ni ‘alergičen’ na pomivalni stroj, je hkrati ‘odtajal’ odnose med hrano in uporabnikom, saj ta z njo med gretjem ni več tako odtujeni. Zgolj dvig pokrova, ki prekine segrevanje, je dovolj, da lahko vsebino premešamo, okusimo ali povohamo, brez čudnih manevrov. Velika kot običajen plitvi krožnik na račun svoje majhnosti ne žrtvuje segrevalne kvadrature, s koleščki pa je v vedno premajhni kuhinji priročna kot Smart v prezaparkiranem mestu.

Preberite še: Nacionalno obarvani prigrizki za spremljanje četrtfinala SP 2014, 2. del

Dodatne Informacije

Več informacij:
Jake Rich

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!