Mednarodni pesniški festival: Dnevi poezije in vina

Dnevi poezije in vina, največji mednarodni pesniški festival v Sloveniji, praznuje 18 let. Morda bo letošnji festival bolj resen in zrel, a nikakor ne na račun sproščenega festivalskega vzdušja.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Ptuj

Organizator

Stihoteka

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost

Novost letošnjega festivala je uvedba selektorjev – vsako leto bosta dva selektorja izbirala pesniške goste. Letos ta čast pripada pesnici Luciji Stupica, ki se ji pri tej vlogu pridružuje pesnik ameriško-ukrajinskega rodu Ilya Kaminsky. Skupaj bosta izbrala dvajset svetovno uveljavljenih pesniških imen.

Dnevi uživanja ob poeziji in vinu
Dnevi uživanja ob poeziji in vinu

Pisano dogajanje se bo dogajalo po vsej Sloveniji, pa tudi v Avstriji in na Hrvaškem v večerih pred Dnevi, osrednje dogajanje pa bo na Ptuju. Tu bomo lahko prisluhnili pesniškim branjem, koncertom, prijetnim zasebnim branjem, okroglim mizam. Skratka, organizatorji obljubljajo vrtinec glasbene, gledališke, filmske, fotografske in druge ustvarjalnosti. Pri vsem tem pa niso pozabili na otroke in njim namenjeno dogajanje.

Vinska kapljica
Vinska kapljica

Letošnji fokus bo sicer sodobna švedska poezija, ki jo bodo zastopali štirje švedski pesniki udeleženci slovensko-švedske prevajalske delavnice. Skupno festival letos predstavlja pesnice in pesnike iz dvanajstih različnih držav, Slovenijo bo ”zastopala” Svetlana Makarovič, med tujimi pesniki pa ne smemo prezreti častnih gostov – Tomas Venclova in Elke Erb.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
29. Slovenski oglaševalski festival 10. septembra v Ljubljani