fbpx

Meeting Maribor

Srečanje dveh koreografov v Mariboru je sodobni baletni performans, nastal kot sad dobrih medsoseskih odnosov mariborske in graške operno-baletne hiše. Avtorski in koprodukcijski projekt Edwarda Cluga in Darrela Toulona obravnava posebnost koreografskega premisleka prostora in časa ter njegov neposredni vpliv na ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
SNG Maribor, Slovenska 27, Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 15 do 28 evrov

Srečanje dveh koreografov v Mariboru je sodobni baletni performans, nastal kot sad dobrih medsoseskih odnosov mariborske in graške operno-baletne hiše. Avtorski in koprodukcijski projekt Edwarda Cluga in Darrela Toulona obravnava posebnost koreografskega premisleka prostora in časa ter njegov neposredni vpliv na medčloveške odnose. Vodji baleta, vsak v svoji baletni hiši, sta s sodobno koreografijo raziskovala razlike v okolijh, ki nastajajo zaradi različnih življenjskih slogov in miselnosti, hkrati pa sta poiskala možnosti harmoničnega sobivanja, ki se odražajo v estetski komunikaciji med gibom, glasbo in privlačno vizualno podobo. Vsak izmed obeh koreografskih individiumov je prav s svojo življenjsko zgodbo in izkušnjami najprimernejši za iskanje razlik in možnosti estetskega sobivanja na tem geografskem prostoru, saj spajata ne le Slovenijo in Avstrijo, ampak širše okolje, v katerem sta do zdaj delovala. 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.