Ménagerie Ljubljana: prava francoska atmosfera, sveže dobrote in jazz na enem mestu

Ko se povzpneš po eni najbolj očarljivih kamnitih ulic starega mestnega jedra prestolnice na Gornji trg, te pred fotogenično cerkvijo Svetega Florijana preplavi vonj po svežih dobrotah in iz zvočnikov prihajajo zvoki francoskega jazza. Le kaj bi lahko bilo to? Naj vam zaupamo, to je nova boulangerija (fr. boulangerie, pekarna, kjer prodajajo tudi slaščice) in kavarna Ménagerie .

Osnovne Informacije
Naslov

Ménagerie Ljubljana
Gornji trg 25
Ljubljana

Urnik

Vsak dan od 08.00 do 22.00.

Kontakt

031 336 087

Ménagerie v svoji pekarni ponuja dnevno svež kruh, rustikalne bagete, ciabatte, grisine in nepogrešljivo dobre buhteljne. Kar pa je za majhno pekarno še posebej posebno pa je to, da so vsi izdelki narejeni z drožmi – vzhajani z naravnim kvasom, z veliko ljubezni pridnih rok peka Andraža.

Menagerie vsak dan ponuja rustikalne bagete.
Menagerie vsak dan ponuja rustikalne bagete.

Ménagerie poleg vedno svežega kruha razposajenih oblik, hrustljavo zapečenega v resno francoski peči, streže še odlične slaščice: d(r)oživete brownije by PolaBekeraj, špansko poslastico Flan, presne tortice, 1000 feuilles, sladoledni sendvič.

D(r)oživeti browniji by PolaBekeraj
D(r)oživeti browniji by PolaBekeraj

Za popoln dopoldanski zajtrk ali brunch pa si lahko privoščite tudi skrbno pripravljene obložene kruhke s figo in pršutom, lososom, sirom in kumaro, kruhek caprese ali pa se odločite za focaccio z mortadelo.

Menagerie je med drugim idealna lokacija za dopoldanski brunch.
Menagerie je med drugim idealna lokacija za dopoldanski brunch.

V prihodnje bodo redno na obisku bralci pravljic in pravljičarji brez predloge. Širše prireditve bodo pospremili še drugi interpreti in umetniki. Zaenkrat pa so večkrat tedensko na program umestili glasbeno in umetniško obarvane večere med cerkvijo Svetega Florijana in novorojeno Menageriejo.

Vabljeni prav vse duše željne prave pariške atmosfere, željne dobre glasbe in seveda jedače in pijače.

Galerija: Ménagerie Ljubljana

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/menagerieljubljana

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: pletenica z bananami in nutelo, ki jo pripraviš 1, 2, 3