fbpx

Mercedes-Benz razred C (2022): prijel se ga je vzdevek ″Baby S″

Zadnjič posodobljeno: :

Mercedes-Benz razred C je bil predstavljen že daljnega leta 1982, pod imenom W201, v njegovi 40 letni zgodovini pa so jih prodali preko 10,5 milijonov. Nova generacijo bo že takoj ob pričetku ponudila limuzinsko in karavansko različico, vsi motorji bodo delno elektrificirani, ročni menjalnik pa bo odšel v zasluženi pokoj.

Modeno leto 2022, prinaša za Mercedes-Benz razreda C oblikovne, predvsem pa tehnološke spremembe. Vizualna podoba novega razreda C sovpada s tistima, ki ga nosita razred E in razred S. Lahko bi celo rekli, da se je novinca kaj hitro prijel vzdevek ″Baby S″. Glede zunanjosti bi nekateri trdili, da gre bolj kot ne za izrazitejši osvežitev, a nas v dejstvo, da gre za novo generacijo, hitro prepriča pogled v notranjost.

Le ta je podobna tisti, ki jo najdemo v razredu S. Zaslon z merilniki, na voljo do velikosti 12,3-palcev, bo pospremil še zaslon na dotik, ki bo na voljo do velikosti 11,9-palcev. Notranjost bo pri novi generaciji prostornejša, saj je medosna razdalja daljša za 25 mm. Celoten avtomobil je daljši za 65 mm in širši za 10 mm. Zaradi nekoliko nižje strehe, ima po novem razred C še bolj ″športno″ prezenco. Pri limuzinski različici je velikost prtljažnega prostora ostala nespremenjena in znaša 455 litrov. Karavan ima nekoliko več prostora, od 490 do 1.510 litrov, kar predstavlja povečanje prostornine za 30 litrov.

Celotna paleta motorjev bo tako ali drugače elektrificirana in povezana s samodejnim 9-stopenjskim menjalnikom. Na voljo bodo bencinski in dizelski motorji, v obliki blagih hibridov, seveda pa ne gre pozabiti tudi na priključnega hibrida.

Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!