To je najbolj stresno delo na svetu!

Rezultat vas bo presenetil.

Foto: Kate Townsend / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

V vsaki službi kdaj nastopi čas, ko ne gre vse tako, kakor bi moralo iti oziroma kakor ste si predstavljali, da bo. Znanstveniki so po letih raziskav odkrili, katero je najbolj stresno delo na svetu. Ali uganete, za katero delo gre?

Je to morda borzni posrednik, voznik avtobusa, vzgojiteljica, pilot, blagajnik, zdravnik, medicinska sestra – vse to so poklici, ki si jih lahko predstavljamo na vrhu seznama najbolj stresnih služb na svetu.

Nič od tega, najbolj stresno delo na svetu je – po raziskavi južne medicinske univerze na Kitajskem natakar!

Morda se sprva sliši nekoliko nenavadno – ker gre za delo, ki ima manj odgovornosti, kot ga ima recimo pilot. Če pa človek razmišlja nekoliko bolj poglobljeno, se mu zdi rezultat raziskave sprejemljiv.

Fizično naporno delo! Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Natakarji namreč med delom nenehno stojijo in so ves čas pod psihičnim in fizičnim pritiskom, faktor stresa pa je izredno visok.

Ne cenijo jih, večinoma so slabo plačani in njihova služba je zelo neprilagodljiva. Znanstveniki so tudi ugotovili, da natakarji zaradi stresa pogosteje posegajo po cigaretah in alkoholu. Študija je trajala 17 let in je vključevala 136.000 anketirancev.

In kateri poklici so najmanj stresni? Znanstvenik in arhitekt.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!