fbpx

Metallica

Blizu nas, v Zagrebu, bo koncert sezone. Prihaja namreč ena najbolj vplivnih in najboljših metal skupin v glasbeni zgodovini Metallica. Svojo glasbeno pot so njeni člani začeli v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihov prvenec Kill 'Em All je nakazoval, da bo skupina doživela velik uspeh, a nihče ni ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Hipodrom, Hipodrom, Zagreb
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Cena aranžmaja: od 66,99 do 87,99 evra.

Blizu nas, v Zagrebu, bo koncert sezone. Prihaja namreč ena najbolj vplivnih in najboljših metal skupin v glasbeni zgodovini Metallica. Svojo glasbeno pot so njeni člani začeli v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihov prvenec Kill ‘Em All je nakazoval, da bo skupina doživela velik uspeh, a nihče ni niti slutil, da bo Metallica postala svetovni fenomen. Fantje so nato začeli nizati vrsto odličnih albumov, ki so jim prinesli uspeh in slavo po celem svetu. Za mnoge oboževalce je skupina dosegla svoj vrhunec z mojstrskim albumom Masters Of Puppets konec osemdesetih let. Na turneji, ki je sledila izdaji tega sedaj že kultnega albuma, se je zgodila tragedija. Tedanji basist Cliff Burton je v prometni nesreči, ki je doletela njihov avtobus na Švedskem, izgubil življenje. Po dolgem premisleku so se fantje odločili, da bodo nadaljevali svojo glasbeno pot. Tako so v zasedbi James Heitfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich in novinec Jason Newsted ustvarili novo mojstrovino And Justice For All. Kljub temu da so se postave in zvok same skupine z leti spreminjali, ostaja dejstvo, da ima Metallica veliko glasbenih privržencev vseh starosti po celem svetu. Kot zanimivost lahko navedemo, da se je njihov album One uvrstil na lestvico knjige, ki nosi šaljiv naslov 1001 album in ki ga moramo slišati, preden umremo. Njihov zadnji izdelek, album Death Magnetic, so predstavili lansko leto na dvoranski turneji, ki je bila tako uspešna, da so se odločili, da ga letos predstavijo še večjemu krogu občinstva.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.