Michael Schumacher: konec leta prihaja dokumentarec o legendi F1

Zadnjič posodobljeno: :

Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher velja za statistično najboljšega dirkača v zgodovini Formule 1, končno pa bo dobil tudi uradni dokumentarec. V njem se bo pojavila njegova družina – to bo tudi prvi intervju po tragični smučarski nesreči leta 2013, ki ga je pustila paraliziranega.

Kje je legendarni dirkač Michael Schumacher? Njegova družina je bila do zdaj zavita v tišino, v novem dokumentarnem filmu o prvaku Formule 1 pa končno spregovorijo. Pravzaprav je to prvi dokumentarec, ki mu je družina dala svoj blagoslov. Pričakuje se, da bo napovednik predstavljen na Filmskem festivalu v Cannesu, ki se je začel ta torek in bo trajal do sobote, 25. maja – po poročanju nemški medijev bo film vključeval še nikoli videne posnetke Schumacherja z družino.

Dokumentarec naj bi se osredotočal na poklicno kariero nekdanjega voznika moštev Jordan, Benetton, Ferrari in Mercedes. V filmu naj bi imela intervju njegova žena Corinna in njegov oče Rolf, pa tudi otroka – jahalka Gina-Maria in voznik Formule 2, Mick. Vključeni naj bi bili tudi posnetki praznovanja Michaelovega 50. rojstnega dne na Mallorci (dopolnil ga je 3. januarja letos).

Zelo malo verjetno je, da se bo pred kamerami pojavil Schumacher sam ali pa da bomo izvedeli podrobnosti njegovega trenutnega zdravstvenega stanja.

Producenti dokumentarnega filma bodo tako proslavili 50. rojstni dan Michaela Schumacherja in obeležili 25 let od prvega naslova svetovnega prvaka. Njegovo zdravstveno stanje po tragični smučarski nesreči v Francoskih Alpah 2013 ostaja skrivnost – skoraj pol leta je preživel v umetni komi, v javnosti pa se od nesreče dalje ni več pojavil.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Oskarji 2021: vse, kar morate vedeti o letošnji podelitvi oskarjev