Misterij dodatne luknje ali kako pravilno zavezati športni čevelj

Kako pravilno zavezati športni copat

Vsi, ki ste kdaj obuli športne čevlje za tek ali pohodništvo, ste se gotovo že vprašali, čemu služi zadnja luknja za vezalke. No, zdaj končno vemo, da ima funkcijo in da ni le sama sebi namen. Pravzaprav ima zelo pomembno vlogo, saj z njo dodatno pričvrstimo čevelj k gležnju, da se ta ne more premikati. In kaj to pomeni v praksi? Nič več žuljev. Če to ni novica!

Čemu služi zadnja luknja na športnih copatih je vprašanje, ki človeštvo bega že vse od pojava športnih copatov. Le redki na tem svetu so namreč vedeli čemu je ta dodatna luknja za vezalke namenjena. Ker je nameščena malce nižje kot ostale in potisnjena v ozadje nas jo je večina preprosto ignorirala. Zdaj pa, ko vemo čemu služi, lahko našo ignoranca samo obžalujemo, saj bi nam vedenje prihranilo marsikateri žulj.

Pa-pa žulji in boleči prsti.
Pa-pa žulji in boleči prsti.

Z njo namreč dosežemo še bolj čvrst oprijem zaradi katerega noga med hojo ali tekom ne bo imela ”plavalnih lekcij”. To pomeni, da žuljem sploh ne boste daste priložnosti, odklenkalo pa bo tudi bolečim prstom od hoje navzdol. In s tem se je še enkrat več izkazalo, da lahko s pravilno namestitvijo vezalk rešimo domala vsako težavo s čevlji.

PREBERITE ŠE: Nike razkril novo kolekcijo superg Flyknit Lunar 3 pomlad/poletje 2015

Pozorno si poglejte demonstracijski posnetek in dajte dodatni luknji končno priložnost, da se izkaže, predvsem pa, da upraviči svoj obstoj.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
So te popikali komarji? 8 naravnih sredstev iz domače lekarne, ki ti lahko pomagajo!