Mladi režiserji se predstavijo: Čakajoč Supermana v SNG Drama Ljubljana

Čakajoč Supermana je skupni naslov treh avtorskih projektov, ki si jih bomo novembra ogledali v SNG Drama Ljubljana. Predstavila se bo nova generacija slovenskih režiserjev, ki trenutno zaključuje zadnje letnike študija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo: Juš Zidar, Tin Grabnar in Žiga Divjak.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

SNG Drama Ljubljana

Organizator

SNG Drama Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

15 in 22 evrov

Prva premiera se bo na levem odru odvila 7. novembra. V režiji Juša Zidarja si bomo po motivih Simfonije številka 6 Dmitrija Šostakoviča ogledali slabo uro dolg avtorski projekt z naslovom O kočiji, o strežniku, o pesmih in o dogajanju, ki odpira vprašanje sodobnega (ne)smisla bivanja, kjer je naša edina gotova identiteta – naša davčna številka.

PREBERITE ŠE: Drama Kavarna: kavarna, kjer se čas ustavi

Druga premiera v režiji Tina Grabnarja se bo odvila 14. novembra, avtorski projekt pa nosi naslov Uspeh. V uro dolgi predstavi si želijo uspeti mlad režiser in štirje igralci, uspeha na vseh področjih pa si želi prav vsak izmed nas – toda ali sploh poznamo pravi pomen besede uspeh?

O kočiji, o strežniku, o pesmih in o dogajanju
O kočiji, o strežniku, o pesmih in o dogajanju

Tretja premiera Tik pred revolucijo: Mladost bo na odru Drame v produkciji šestega semestra dramske igre in gledališke režije AGRFT uprizorjena 21. novembra. Zadnji izmed treh avtorskih projektov pod naslovom Čakajoč Supermana raziskuje trenutek osamosvajanja generacije v času ekonomskih, ekoloških, socialnih in drugih katastrof, ki namigujejo na to, da nas čaka črna prihodnost. Pa nas res? Režiser Žiga Divjak se sprašuje o poti in soočanju z realnostjo nove generacije pod vtisom misli, da je star tisti, ki ima več veselja s preteklostjo kot s prihodnostjo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.drama.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!